S-a anunțat data la care România va adopta moneda euro

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-a anunțat data la care România va adopta moneda euro
Economie 02 Noiembrie 2018 / 15:36 2651 accesări 1 comentariu
Din zona euro fac parte 19 state dintre cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene

Din zona euro fac parte 19 state dintre cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, a afirmat, vineri, că s-a decis anul de când România va trece la moneda euro, iar întreg calendarul va fi prezentat săptămâna viitoare.

„În 2024. Aşa este calendarul oficial”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, în cadrul unor declaraţii de presă după ce a fost prezent la a 26-a ediţie a Galei „Topul Naţional al Firmelor Private din România 2017”, realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Oficialul de la Finanţe a mai spus că, în decembrie, va fi prezentat calendarul cu toate etapele, iar săptămâna viitoare va fi adoptat un memorandum în acest sens. „Aceasta a fost discuţia în Comitet”, a subliniat Teodorovici.

La începutul lunii martie, liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că la Congresul PSD din acea zi s-a decis ca România să adopte euro începând cu 2024, partidul adoptând Convenţia naţională pentru adoptarea euro până în 2024.

Ulterior, de la finele lunii martie a fost formată Comisia Naţională de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro. Cea mai recentă reuniune a Comisiei a avut loc marţi, 23 octombrie, la Palatul Victoria, cu participarea preşedintelui Academiei Române, Ioan Aurel Pop, şi a guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Din zona euro fac parte 19 state dintre cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene.

Loading...

1 comentariu

Constantinescu 01:45:50 / 06 Noiembrie 2018
Bandiţilor

Data promisă a expirat . De ce nu trecem din 2019? Suntem pregătiţi dar guvernanţii, partidele politice şi criminalul+trădător Isărescu, tot amână trecerea la moneda europeană tocmai să le crească lor averile. Vedeţi ce lasă ei copiilor şi nepoţilor lor. Trebuiesc toţi arestaţi şi condamnaţi la închisoare pe viaţă. Abia atunci când astfel de criminali vor fi eliminaţi România se va dezvolta liber.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1543 secunde