"Să boicotăm toate produsele turceşti şi niciun creştin să nu mai meargă acolo în vacanţă"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor

"Să boicotăm toate produsele turceşti şi niciun creştin să nu mai meargă acolo în vacanţă"

Religie 18 August 2020 / 11:33 1588 accesări

Duminică, 16 august 2020, Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a făcut referire la persecuţiile la care sunt supuşi creştinii, inclusiv în zilele noastre, în contextul în care Parlamentul României a declarat ziua de 16 august ca Ziua Națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor, scrie episcopiahusilor.ro.

Părintele Episcop Ignatie a arătat că, în lume, potrivit datelor oficiale, creştinii sunt cei mai persecutaţi, însă nu există, din nefericire, o solidaritate cu aceştia:

În urma statisticilor, s-a constatat că creştinii sunt cei mai persecutaţi în această lume.
Statisticile oficiale spun că în anul 2018-2019 au fost persecutaţi peste 260 de milioane de creştini, în peste 50 de ţări din lumea întreagă.
Fie le sunt îngrădite drepturile de manifestare a credinţei, fie sunt chiar ucişi.
Ţara în care sunt cel mai persecutaţi creştinii este Coreea de Nord, unde, dacă ai o Biblie creştină sau îţi faci cruce, eşti pasibil de moarte.

Totodată, Episcopul Huşilor a atras atenţia asupra transformării Catedralei Sfânta Sofia din Constantinopol în moschee şi asupra lipsei de reacţie a opiniei publice internaţionale faţă de acest gest de umilinţă la adresa creştinilor:

În data de 10 iulie 2020, Catedrala Sfânta Sofia din Constantinopol (Istanbul) a fost transformată în moschee.
S-a declarat, cu viclenie, că nu s-a transformat o biserică în moschee, ci un muzeu în moschee.

Această Catedrală, timp de 500 de ani de la zidirea ei, a fost biserică creştină. În 1934 Ataturk o transformă în muzeu. Timp de 84 de ani a fost muzeu, un bun al întregii lumi, patrimoniu UNESCO.

Dictatorul Erdogan, cel care îi persecută pe creştini, a transformat această biserică, simbol al creştinătăţii şi în special al Ortodoxiei, sub ochii liderilor Europei, într-o moschee.
Pe 24 iulie s-a făcut acolo prima slujbă musulmană, tocmai pentru umilinţa creştinilor.

Acesta a mai subliniat lipsa de reacţie a opiniei publice internaţionale faţă de acest gest de umilinţă la adresa creştinilor:

Foarte puţini lideri europeni şi de la nivel mondial au luat atitudine.
La nivelul ţării noastre, niciun reprezentant oficial nu a luat atitudine, de parcă nu am fi creştini.

O atitudine de protest pe care ar trebui să o avem ar fisă boicotăm toate produsele turceşti şi niciun creştin să nu mai meargă acolo în vacanţă.
Câţi au luat atitudine? Niciunul!Suntem laşi şi nici pe departe nu ne asemănăm cu mărturia Sfinţilor Martiri Brâncoveni”.12
Pagina a fost generata in 0.1737 secunde