S-a deschis traficul pe lotul 2 din A10 Sebeş-Turda

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

S-a deschis traficul pe lotul 2 din A10 Sebeş-Turda

Social 30 Noiembrie 2021 / 20:27 718 accesări

România are, începând de marţi30 noiembrie 2021, încă aproape 29 de kilometri de autostradă. Prin darea în trafic a lotului 2 din A10, Sebeş – Turda, s-a înregistrat şi o premieră în domeniul infrastructurii: prima autostradă pe care se circulă de la un capăt la altul.
A10 are 70 de kilometri şi face legătura între alte două autostrăzi, A1 (Bucureşti – Nădlac) în zona Sebeş şi A3 (Borş – Braşov) la Turda.

Pe întreaga lungime, viteza este limitatăla 100 de km/h, pentru că mai sunt lucrări de executat la gardurile de protecţie.

De asemenea, în zona Dealului Oiejdea, unde se va circula pe o singură cale, pe câte o bandă de sens, viteza va fi limitată la 60 de km/h, până în aprilie 2022 - termen asumat de constructor pentru încheierea tuturor lucrărilor. Aici a avut loc o alunecare de teren care nu a putut fi pusă în siguranţă până în prezent.
Constructorul lotului este compania AKTOR din Grecia. Timp de doi ani, între 2016 şi 2018, lucrările au avansat foarte încet, existând chiar intenţia autorităţilor de reziliere a contractului. Începând cu 2019, antreprenorul s-a mobilizat şi a reuşit să construiască cei peste 24 de kilometri de autostradă.
În ultimele zile s-a lucrat inclusiv noaptea pentru a se putea încheia lucrările de montare a parapeţilor de protecţie. Pe lungimea acesteia au fost realizate două poduri peste râul Mureş, o supratraversare a magistralei de cale ferată şi un nod rutier în apropierea oraşului Teiuş.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1764 secunde