S-a dus vremea frumoasă! Când revin ploile, lapovița si ninsorile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

S-a dus vremea frumoasă! Când revin ploile, lapovița si ninsorile

Vremea 09 Februarie 2019 / 18:45 1101 accesări

Sfârşitul de săptămână a venit cu vreme frumoasă şi caldă. Temperaturile au ajuns până la 14 grade în weekend. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, va fi ceață. Din noaptea de luni spre marţi, revin ploile, lapovița și ninsorile.

Noaptea, cerul va fi variabil în nord-est și va avea înnorări temporare în rest, însă probabilitatea de precipitații va fi scăzută. Vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -8 și 0 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până în jur de -12 grade. În zonele joase pe arii restrânse va fi ceață.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

Valorile termice vor crește ușor față de intervalul anterior, astfel că vor caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă, în special în regiunile sud-vestice și local în zonele deluroase. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, noaptea, în vest și nord-vest, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar în a doua parte a intervalului și în Banat, Crișana și Maramureș. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -8 și 4 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, îndeosebi din sudul și estul țării, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu maxime ce vor fi cuprinse între 7 și 14 grade și minime între -3 și 7 grade. În vestul, centrul și nordul țării înnorările se vor accentua treptat, iar aria precipitațiilor, în general moderate cantitativ, va fi în extindere. Acestea vor fi la început sub formă de ploaie, cu tendință de transformare în lapoviță și ninsoare, mai ales în a doua parte a nopții de luni spre marți, iar la munte vor predomina ninsorile. În restul teritoriului cerul va fi variabil ziua, dar cu înnorări noaptea, când pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, predominant ploi. Vântul va avea intensificări locale în majoritatea zonelor, precum și la munte, mai ales pe creste. Vor fi condiții de ceață în zonele joase, îndeosebi din regiunile extracarpatice.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.157 secunde