Să fie posibil oare?! Se măresc salariile profesorilor?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Să fie posibil oare?! Se măresc salariile profesorilor?

Educație 27 Februarie 2018 / 14:46 908 accesări

Portalinvatamant.ro anunță o veste bună pentru profesori: salariile din educație vor crește cu 20% începând cu 1 martie. Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a explicat că este a două majorare salarială din acest an. Din păcate, însă, majorarea salarială din luna ianuarie nu a făcut decât să acopere trecerea contribuțiilor de la angajat la angajator. Profesorii vor avea salariile majorate cu 20% începând de la 1 martie. Olguța Vasilescu este cea care le-a reamintit profesorilor despre „a doua majorare salarială a anului“, care este prevăzută în Legea salarizării bugetarilor.

Legea salarizării, în nouă să variantă, prevede „cuantumul brut al salariilor de bază, precum și cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor, premiilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, de care beneficiază personalul care ocupă funcții didactice din unitățile de învățământ preuniversitar și universitar de stat, se majorează cu 20% față de nivelul acordat pentru luna februarie 2018“.

Într-un sondaj efectuat de Portal Învățământ, angajații din învățământ s-au arătat sceptici că salariile profesorilor vor crește, cu adevărat, în 2018.12
Pagina a fost generata in 0.1597 secunde