S-a inventat mingea inteligentă pentru câini și pisici

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

S-a inventat mingea inteligentă pentru câini și pisici

26 Mai 2016 / 23:38 376 accesări
Sursa foto: 20min.ch

Sursa foto: 20min.ch

Recent a fost inventată o minge inteligentă care poate fi controlată cu ajutorul unui smartphone. Sistemul permite și supravegherea animalelor de companie, relatează joi 20minutes.ch.

Mingea este destul de solidă încât să reziste ghearelor și maxilarelor câinilor și pisicilor. Invenția, numită PlayDate, i-a câștigat pe internauți pe platforma de finanțare participativă Indiegogo. Inventatorii au avut nevoie de donații de 60.000 de dolari să își poată comercializa mingea inteligentă pentru câini și pisici. Au strâns în cele din urmă peste 352.000 de dolari.

Mingea poate fi acționată de la distanță de pe ecranul tactil al unui smartphone datorită unei camere integrate și a aplicației mobile dezvoltate în acest sens, care poate rula atât pe dispozitivele iOS cât și pe Android.

Prin intermediul aplicației mobile mingea poate fi dirijată în orice direcție și poate interacționa cu animalul, care astfel poate fi filmat, fotografiat, auzit sau chiar i se pot transmite acestuia diferite comenzi, pentru că mingea are integrat un microfon.

Acest gadget nu este însă primul de acest tip. Și LG a realizat un robot de supraveghere în formă de sferă, Rolling Bot. Acesta poate fi acționat de la distanță, poate fi jucărie pentru animal sau chiar servi ca telecomandă pentru diferitele aparate din gospodărie.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1886 secunde