S-a modificat Codul Muncii! Angajatori, vedeți ce obligații mai aveți!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-a modificat Codul Muncii! Angajatori, vedeți ce obligații mai aveți!
Social 08 August 2017 / 16:41 3748 accesări 3 comentarii

Noi modificări ale Codului Muncii au fost făcute prin OUG nr. 53/2017. Mai exact, angajatorii au încă din 7 august 2017 obligativitatea de a ține evidențe foarte detaliate ale programului de muncă al salariaților, în caz contrar ei riscă amenzi de până la 3.000 de lei. Concret, ei trebuie să țină evidența zilnică a timpului de muncă al salariaților, cu precizarea orei de începere a activității și a celei de finalizare. De asemenea, angajatorul are obligația și de a se supune controlului inspectorilor de muncă și să prezinte această evidență, ori de câte ori se solicită acest lucru, scrie în Codul Muncii, unde până luni erau valabile prevederi care nu impuneau evidența pe orele zilnice de muncă, potrivit avocatnet.ro. În cazul în care inspectorii nu regăsesc evidențele detaliate așa cum se prevede acum în Cod, angajatorul poate primi o amendă. Cuantumul acesteia nu s-a schimbat, rămânând tot între 1.500 și 3.000 lei. Fiecare angajator are libertatea să își stabilească modul de a ține evidențele salariaților; un exemplu ar fi o condică de prezență. Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziția angajatorului și îndeplinește sarcinile și atribuțiile sale, potrivit Codului muncii. Pentru salariații angajați cu normă întreagă, durata normală a timpului de muncă este de opt ore pe zi și de 40 de ore pe săptămână. Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de opt ore pe zi timp de cinci zile, cu două zile de repaus. Regula e că durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăși 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare. Firește, de la aceste prevederi există mai multe excepții, de la caz la caz. De asemenea, tot potrivit avocatnet.ro, la fiecare loc de muncă vor trebui să se regăsească obligatoriu și copiile contractelor de muncă ale celor care lucrează efectiv la acel punct de lucru. Nu în ultimul rând, actele adiționale la contractul de muncă ce se fac de acum încolo trebuie să fie semnate înainte ca ele să-și producă efectele juridice, iar nu după, așa cum se permitea până acum.

3 comentarii

Dan 05:37:54 / 09 August 2017
Valuri...

Atata timp cat inspectorii ITM nu ies pe teren sa faca controale vorbim degeaba si putem modifica CM la infinit. Majoritatea patronilor nu dau doi bani pe toate OUG-urile si continutul acestora cat timp nu are cine sa-i deranjeze urmarind aplicarea lor.

Cristian 22:34:42 / 20 August 2017
Lucratorii cu munca pe teren/ la terti

Ok, si ce facem cu cei care lucreaza pe teren/ la terti, fiind in cea mai mare a timpului plecati in delegatii? Cum noteaza timpul, unde, si cum pot fi verificati?

dark 21:44:41 / 07 Septembrie 2017
dark

Si ce face un angajat care e fortat sa lucreze mai mult de 12 ore pe zi ca altfel e dat afara si apoi obligat sa semneze ca a lucrat 8 ore de catre patron. Cum e corect asta?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.4198 secunde