S-a mutat data uneia dintre cele mai importante sărbători ale creştinătăţii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-a mutat data uneia dintre cele mai importante sărbători ale creştinătăţii
Religie 29 Martie 2019 / 17:15 883 accesări 1 comentariu

Sfântul Sinod alBisericii Ortodoxe Românea decis ca una dintre cele mai importante sărbători religioase de peste an, cea a Sfântului Gheorghe, să nu mai fie celebrată pe 23 aprilie, așa cum s-a întâmplat în ultima vreme, ci șase zile mai târziu, din motive... pastorale, potrivit a1.ro. Nu este pentru prima dată când sărbătoarea religioasă este mutată, iar explicația este una foarte simplă. Pentru că în 2019, sărbătoarea unuia dintre cei mai importanți sfinți mucenici pică în Săptămâna Patimilor, care precedePaștele ortodox,Sfântul Sinoda decis mutarea acesteia pe 29 aprilie, a doua zi după Înviere.

„Sfântul Gheorghe a fost unul dintre marii credincioși ai omenirii, iar cinstirea lui este motive de sărbătoare și bucurie. Anul acesta 23 aprilie pică în perioada în care creștinii ortodocși se află în Săptămâna Patimilor. În consecință, s-a decis ca toți purtătorii numelui acestui sfânt să își celebreze onomastica pe 29 aprilie, după ieșirea din Postul Paștelui. Astfel de situații au mai existat în trecut și este o decizie cât se poate de normală a bisericii”, a explicat un reprezentant al BOR.

CINE A FOST SF. GHEORGHE

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe(îngreacă Ágios Geó̱rgios sauGeorge, versiuni:Georgiu, Georz, Giurgiu, Iorgu, din greacă Gheorghios, „agricultor”; c.275/280– d.23 aprilie303) a fost un soldatromande origine greacă șiofițerîn Gardaîmpăratului romanDioclețian, care a fost condamnat la moarte pentru că nu a renunțat la credința creștină. În calitate demartir creștin, el a devenit mai târziu unul dintre cei maivenerațisfințiaicreștinismuluiși a fost în mod special venerat decruciați. Sfântul Gheorghe este unsfântpomenit de aproape toate Bisericile tradiționale, de obicei pe data de23 aprilie. Este considerat patron al multor țări, regiuni și orașe.

Sfântul Mare MucenicGheorghe/Georges-a născut înCappadocia, într-o familiecreștinăde origine greacă, și a trăit în timpul domniei împăratuluiDioclețian. Mai multe date nu se cunosc cu certitudine, neexistând niciun document al epocii, care să conțină date despre viața sa. Ceea ce se știe despre el a fost scris ulterior.

Taguri articol
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.3456 secunde