Să ne dezvoltăm abilitățile pentru viață!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Schimb de experiență între elevi la Medgidia Să ne dezvoltăm abilitățile pentru viață!
Educație 13 Martie 2018 / 18:14 262 accesări 0 comentarii

Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia a primit delegațiile de elevi și profesori din Franța, Germania și Polonia în cadrul primei întâlniri transnaționale a proiectului Erasmus+ „Skills for life“. Programul a început cu deschiderea festivă în care au fost prezentate grupurile de elevi, precum și profesorii coordonatori. Fiecare țară participantă și-a prezentat instituția de învățământ, localitatea și țara de proveniență. Astfel, elevii au reușit să înțeleagă obiceiurile și cultura fiecărei țări participante în proiect.

În partea a doua a zilei, beneficiarii direcți ai proiectului s-au deplasat la Constanța unde au vizitat centrul vechi și au reușit să se cunoască mult mai bine în grupele internaționale participante la jocurile de tip „escape room“.

În zilele următoare, beneficiarii direcți ai proiectului se vor întâlni cu elevi ai Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia pentru a participa la un atelier de lucru cu tema Siguranța pe Internet. De asemenea, este programată o vizită de tip „job shadow day“ la unul dintre partenerii locali ai proiectului.

Prin activităţile internaţionale derulate în cadrul proiectului Skills for life sunt urmărite câteva obiective importante pentru formarea tinerilor europeni: formarea şi dezvoltarea abilităţilor necesare tinerilor în viaţa personală şi profesională; dezvoltarea competenţelor cross-curriculare relevante pentru viaţă şi profesie; sprijinirea participanţilor în înţelegerea cerinţelor de pe piaţa muncii şi orientarea lor şcolară şi profesională; îndrumarea participanţilor pentru a deveni cetăţeni mai buni şi de a contribui la dezvoltarea comunităţii şi a societăţii în care trăiesc; dezvoltarea de noi metode de predare-învăţare şi realizarea unor activităţi de instruire atractive pentru tineri.Pagina a fost generata in 0.2211 secunde