Să ne răcorim cu înghețată cu iaurt și miere!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Să ne răcorim cu înghețată cu iaurt și miere!

Culinar 10 Iulie 2016 / 17:56 1717 accesări

Vara este sezonul înghețatelor: cu fructe de pădure, cacao, vanilie, iaurt etc. Cum preparăm acasă o înghețată gustoasă, de exemplu cu iaurt și miere? În primul rând, avem nevoie de 175 g zahăr pudră, 75 g miere, o linguriță extract de vanilie, 900 g iaurt gras natural, miere suplimentară pentru servire. Se amestecă zahărul, mierea, iaurtul și vanilia într-un castron mare, aproximativ 10 minute, până când compoziția s-a omogenizat. Atenție, zahărul trebuie să fie topit. Respectivul amestec se toarnă într-un recipient cu capac, după care se pune la congelator 3 ore. După timpul indicat, se amestecă din nou compoziția cu o lingură, după care se bagă înapoi la înghețat pentru încă o oră. Înainte de servire cu 20 de minute este bine să o scoți la temperatura camerei. Se adaugă, după preferință, și puțină miere.

Taguri articol


12