S-a reluat alimentarea cu apă în unele localități constănțene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

S-a reluat alimentarea cu apă în unele localități constănțene

Social 07 Ianuarie 2017 / 12:26 729 accesări

RAJA - 07 ianuarie 2017, ora 11.30: La ora 09,50, reprezentanții Enel au remediat avaria și au alimentat cu energie stația de pompare Cota 20 Ovidiu. Imediat, s-a reluat pomparea apei potabile către abonații din Nicolae Bălcescu și zona de intrare în Mihail Kogălniceanu.

În jurul orei 10,00, a revenit tensiune și la sursele și stațiile de pompare din Ostrov, Oituz și Făclia și s-a reluat alimentarea cu apă a abonaților din aceste localități.

La ora 10,15, echipele de intervenție ale furnizorului de energie au reușit să remedieze avariile de la liniile de alimentare cu tensiune de la sursa Viișoara și imediat, s-a pornit pomparea către localitățile Cobadin și Viișoara.

De dimineață au rămas fără apă și localitățile Albesti, Amzacea și Comana, acestea fiind alimentate de ieri dimineață și până astăzi din rezervoarele stațiilor de pompare.

În continuare, sursa Biruința nu este alimentată cu energie. La ora actuală, localitățile Eforie Sud și Tuzla mai au apă în rezervoare pentru maxim două ore, iar alimentarea cu apă se face la presiuni scăzute . Având în vedere debitul, dar și lungimea conductelor de la sursa Biruința către stațiile și rezervoarele celor două localități, perioada de timp necesară de umplere și intrare în presiune a conductelor de aducțiune este de aproximativ 8 ore, de la remedierea avariei Enel.

De peste 24 ore, din cauza lipsei de energie de la nivelul surselor și stațiile de pompare, nu se poate furniza apă potabilă în localitățile: Ciobănița, Credința, Mereni, Corbu, Osmancea, Tătaru, Istria, Nuntași, Dulcești, Plopeni, General Scărișoreanu, Măgura, Viroaga, Căscioarele, Olteni, Movila Verde, Independența, Furnica și Dumbrăveni.12