S-a stins un poet al iubirii! Emil Brumaru s-a „retras în rezervaţia de îngeri”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-a stins un poet al iubirii! Emil Brumaru s-a „retras în rezervaţia de îngeri”
Cultură 06 Ianuarie 2019 / 17:22 201 accesări 0 comentarii

Îndrăgitul poet Emil Brumaru s-a stins din viață la scurt timp după ce a împlinit 80 de ani. Acesta a suferit un atac cardio-vascular și era internat în spital, potrivit antena3.ro. Tocmai când părea că starea lui de sănătate dădea semne de îmbunătățire, poetul a avut două stopuri cardiace și a intrat în comă. Organismul său nu a mai rezistat. “În noaptea asta, cu puţin înainte de miezul nopţii, poetul Emil Brumaru s-a retras în rezervaţia de îngeri. E greu să scriu, am amintiri cu el de peste 45 de ani. Pe la jumătatea anilor 70, cînd se năştea şi în mine un fel poet, dintre poeţii ieşeni ai vremii, îmi plăeau cel mai mult cei cinci din generaţia numită 70 – Petru Aruştei, Dan Laurenţiu, Mihai Ursachi, Cezar Ivănescu, Emil Brumaru. I-am scris în ordinea în care ne-au părăsit, m-au părăsit. M-am bucurat de apropierea lor, am scris despre ei, i-am iubit mult, îi iubesc şi acum. Emil împlinise de curînd 80 de ani şi era într-o formă de invidiat, cel puţin aşa mi se părea mie. Joi seara, a făcut un ACV, a fost internat la spital şi supus terapiei intensive, în după-amiaza de azi (6 ianuarie – n.r.), îşi revenise, a spus poezii asistentelor, a mîncat, a glumit. După cîteva ore, a venit vestea că a avut două stopuri cardiace şi a intrat în comă. Am sperat totuşi într-un miracol. Nu s-a petrecut. La 23.35 a plecat”, a scris profesorul universitar Liviu Antonesei pe blogul său.

Emil Brumarul s-a născut în 25 decembrie 1938 în Bahmutea, Basarabia. Poetul a fost fiul lui Grigore Brumaru, funcţionar la CFR, şi al Elisabetei, învăţătoare.El a absolvit în 1955 Liceul Naţional, iar în 1963 Facultatea de Medicină Iaşi. A devenit medic la Dolhasca, iar în anul 1973 renunţă la meseria de medic şi s-a dedicat exclusiv scrisului.

Citește și:

Poetul Emil Brumaru a murit

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1951 secunde