Să vezi și să nu crezi! Primăria Constanța vrea să facă locuri de joacă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După ce le-a dezafectat pe cele vechi, nefiind în stare să le reabiliteze

Să vezi și să nu crezi! Primăria Constanța vrea să facă locuri de joacă!

Administrație 15 Aprilie 2018 / 16:40 2975 accesări

Primăria Constanța caută diriginte de șantier pentru lucrările de reamenajare a locurilor de joacă. Amintim că, la sfârșitul lui ianuarie a fost lansată procedura de atribuire a contractului privind reamenajarea locurilor de joacă în 36 de locații din Constanța, în condițiile în care vara trecută au fost dezafectate toate amenajările de acest fel, pentru că nu respectau nici normele elementare de siguranță. „Proiectul privind reamenajarea locurilor de joacă existente şi aducerea la standarde europene, se înscrie în cadrul programelor cu impact de ordin social, având în vedere principalul segment de populaţie căruia îi este destinat, respectiv părinţi şi copii, dar şi din considerente ce vizează conceptul de dezvoltare urbană integrată. Contractele de lucrări vor fi atribuite în mai multe etape, în funcţie de finalizarea procedurilor de eliberare a autorizaţiilor de construire, iar în etapa I sunt incluse 36 locații grupate in 4 loturi. În scopul derulării lucrărilor în condiții de calitate este necesară achiziţionarea de către Primăria Municipiului Constanţa a serviciului de asistență tehnică / dirigenţie de şantier pentru urmărirea execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanţa” – ETAPA 1 pentru 36 de locații”, se arată în anunțul procedurii. Valoarea estimată a contractului este de aproape 50.000 de lei, iar doritorii pot depune oferte până la 20 aprilie. „Ofertele pot fi transmise fie pe adresa de email cristina.grosu@primaria-constanta.ro, fie la sediul din str. Ștefan Mihăileanu, nr. 10, Constanța, tel. 0241/488.175, sau la nr. de fax 0241/488.168.

UNDE VOR FI AMENAJATE NOILE LOCURI DE JOACĂ ȘI CÂT COSTĂ?

Potrivit anunțului, vor fi amenajate locuri de joacă în 36 de locații, împărțite în patru loturi: Zona Nord (10 locații), Zona Centrală (8 locații), Zona Sud (11 locații) și Zona Baba Novac – Coiciu – Casa de Cultură (7 locații). Primul lot cuprinde următoarele locații: str. Navodului, Palazu Mare - Aleea Viitorului, bl. 5A-4A - str. Dispensarului, bl. 24A-24B - Aleea Hortensiei, Tomis Nord - b-dul Tomis, bl TAV 5A - str. Adamclisi, bl. P1-P2 - Aleea Heraclea - Aleea Fat Frumos - Aleea Stejarului, bl. G1-G2 - str. Primaverii/Al. Lujerului - Parc Tomis II. Valoarea estimată în cazul acestei porțiuni este de peste 1,5 milioane de lei. Al doilea lot este format din următoarele locații: Aleea Mălinului, Tomis I - str. Pescarilor, bl. FZ15-FZ17 - str. Pescarilor, bl. BM11-BM12 - Parc Teatru Oleg Danovski - Aleea Lupeni, str. Traian, bl. A4-A5 - str. 1 Decembrie, Poarta 4 - b-dul Ferdinand, zona Gara CFR. În acest caz, valoarea estimată este de aproape un milion de lei. Lotul III cuprinde următoarele zone: Șoseaua Mangaliei, bl. SM 5 - Parc Zar, Far-Abator- zona agrement str. Caraiman - str. Dunarii, bl. UM1 - Aleea Timonei, bl. C4 - Șoseaua Mangaliei/str. Mugurelui - zona agrement CET/Aleea Albatrosului - b-dul Aurel Vlaicu, bl. AV1 - b-dul I.C. Brătianu/str. Cumpenei, bl. SR 5 - b-dul I.C. Brătianu, bl. B1-A2 - b-dul I.C. Brătianu, bl. B4-B5. Valoarea estimată este de 1,5 milioane de lei. Al patrulea lot cuprinde următoarele arii: Baba Novac-Cartier locuințe tineri - str. Constantin Brâncuși, bl. 8-10 - str. Dionisie cel Mic, bl. 50 - str. B.P. Hașdeu, bl. L7-l8 - str. B.P. Hașdeu, bl. L3-l4 - Aleea Daliei, bl. L 128B - parc Casa de Cultură, bl. 119 A5. Valoarea estimată a acestui lot este de peste 700 de mii de lei. Operatorii economici care participă la licitație vor putea opta pentru unul sau mai multe loturi, valoarea estimată a tuturor lucrărilor din toate loturile fiind de peste 4,5 milioane de lei.

POVESTE CU FINAL INCERT?

Amintim că planurile de amenajare a noi locuri de joacă în Constanța datează încă din campania electorală pentru alegerile locale din 2016. La momentul respectiv, primarul Decebal Făgădău promisese că vor fi amenajate, în tot orașul, 100 de locuri. De altfel, banii necesari pentru această investiție fuseseră alocați în bugetul pe anul 2017, însă lucrările nu au mai fost demarate. Între timp, locurile de joacă au ajuns în paragină, devenind, treptat, pericole publice pentru copii. Această problemă a ajuns la apogeu vara trecută, când mai mulți copii s-au rănit în timp ce se jucau în spațiile amenajate. Situația a ajuns și la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, care a cerut explicații Primăriei. În final, reprezentanții autorităților locale au decis dezafectarea tuturor locurilor de joacă din municipiu, cu promisiunea că vor fi amenajate altele noi și adecvate. Om trăi și om vedea ce-o ieși...12
Pagina a fost generata in 0.2042 secunde