Salah Abdeslam s-a ascuns 20 de zile la Bruxelles, în timp ce era căutat în toată Europa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Salah Abdeslam s-a ascuns 20 de zile la Bruxelles, în timp ce era căutat în toată Europa
Externe 19 Februarie 2016 / 17:10 564 accesări 0 comentarii

Islamistul Salah Abdeslam, implicat în atentatele comise la Paris în noiembrie 2015, a reuşit să se ascundă timp de trei săptămâni într-un apartament din Bruxelles, în timp ce era căutat intens în capitala Belgiei, în Franţa şi în întreaga Europă, anunţă anchetatorii belgieni. Potrivit publicaţiei belgiene ”La Dernière Heure”, imediat după atentatele de la Paris, Salah Abdeslam a locuit 20 de zile într-un apartament situat în cartierul Schaerbeek din Bruxelles. Cel mai căutat terorist a stat din 14 noiembrie 2015 în acest apartament, părăsind locuinţa în grabă, pe 4 decembrie, în contextul în care aflase din presă că aveau loc descinderi în cartierul Schaerbeek. Până atunci, autorităţile belgiene îl căutaseră intens pe terorist în alt cartier din Bruxelles, Molenbeek.

În vârstă de 26 de ani, Salah Abdeslam este fratele lui Brahim Abdeslam, unul dintre teroriştii care s-au aruncat în aer la Paris. Salah Abdeslam, născut în Belgia, într-o familie marocană, este suspectat că a încercat să comită un atentat în sectorul 18 din Paris. Terorişti islamişti au omorât 130 de persoane la Paris, pe 13-14 noiembrie 2015. Atentatele au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Pe de altă parte, autorităţile elveţiene au pus sub acuzare, vineri, un tânăr islamist acuzat că încerca să ajungă în Siria pentru a se alătura reţelei teroriste Stat Islamic, informează site-ul ziarului ”Le Temps”. Islamistul în vârstă de 25 de ani a fost pus sub acuzare pentru terorism, de Tribunalul Penal Federal din Elveţia. El a fost arestat preventiv pe 7 aprilie 2015, pe aeroportul din Zurich, în timp ce urma să ia un avion spre Istanbul, pentru a ajunge apoi în Siria. Potrivit procurorilor elveţieni, Ahmed, un elveţian de origine libaneză, intenţiona să se alăture organizaţiei teroriste Stat Islamic. Este prima dată când un islamist este inculpat în Elveţia pentru colaborare cu reţeaua teroristă Stat Islamic.

Citește și:

Islamist belgian implicat în atentatele de la Paris, arestat în Maroc

Cel mai căutat om din lume a luat legătura cu un avocat belgian

Ascunzători în Belgia ale teroriştilor, identificate de anchetatori

Patru bărbaţi, de negăsit, aflați încă în centrul anchetei privind atacurile de la Paris

Atentate la Paris: A zecea persoană reținută la Bruxelles pentru "asasinate teroriste"

Doi frați, arestați la Bruxelles în legătură cu atacurile de la ParisPagina a fost generata in 0.1687 secunde