Salariile s-au prăbuşit în aprilie. În ce domenii s-au încasat salarii cu 27% mai mici

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Salariile s-au prăbuşit în aprilie. În ce domenii s-au încasat salarii cu 27% mai mici

Economie 13 Iunie 2020 / 15:35 1171 accesări

Salariile angajaţilor români au scăzut drastic din cauza crizei coronavirusului, arată statisticile oficiale din luna aprilie. În nouă sectoare de activitate, salariile au scăzut cu valori cuprinse între 10 şi 28% faţă de perioada similară din 2019.

Cei mai afectaţi au fost angajaţii din aviaţie şi cei din hoteluri şi restaurante.

La nivelul întregii economii, salariul mediu a ajuns la 3.200 de lei, după o creştere de 2%. În lunile de dinaintea crizei, salariul mediu creştea cu câte cel puţin 10% faţă de anul anterior.

Andrei este pilot la Tarom, iar de când compania nu mai are încasări şi a redus salariile cu 25%, nu doar ca a câştigat mai puţin, dar şi data plăţii a avut întârzieri. „A fost o tranşă de 80% dată cu întârzieri de vreo 3 zile şi după încă o săptămâna 20% aproximativ.”

„Estimăm o creştere a procentului ratei şomajului, cât şi o încetinire şi o stopare a creşterilor salariale, iar în anumite domenii scăderi ale valorilor salariale medii pentru anumite posturi şi pentru anumite industrii care, din păcate, vor ajunge în anumite industrii la aproxiamtiv 25%, iar pentru alte industrii în jur de 10, chiar 15%”, spune Oana Botolan Datki,consultant resurse umane.

Sursa: Mediafax

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2426 secunde