Salariul minim ar putea ajunge la 3.000 de lei brut, începând de la 1 ianuarie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Salariul minim ar putea ajunge la 3.000 de lei brut, începând de la 1 ianuarie

Social 02 Octombrie 2022 / 09:05 649 accesări

Salariul minim și pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023. Salariul minim ar ajunge la 3.000 de lei brut, în timp ce pensiile ar urma să creascăcu maximum 11%, în funcție de buget,

Salariul minim brut în România este de 2.550 de lei, astfel că salariul net pe care îl primește un angajat este de 1.524 de lei.

Dacă salariul minim va ajunge la 3.000 de lei, atunci salariul net ar fi 1.774 de lei.

Pensia medie lunară este de 1.733 de lei, conform datelor furnizate de Casa Națională de Pensii în luna iulie.

Decizia în privința creșterii salariului minim brut vine ca urmare a faptului că Parlamentul European a hotărât ca toate țările membre să le asigure un trai decent cetățenilor care au venitul minim.Majorarea pensiilor vine ca urmare a jaloanelor din PNRR. Chiar și așa, majorările nu vor ține pasul cu inflația, care depășește deja 15%.

Nicolae Ciucă a anunțat că Ministerul Finanţelor urmează să prezinte până pe 20 octombrie proiectul de buget pentru anul viitor.

Bugetul ar putea fi astfel supus dezbaterii parlamentare în luna noiembrie.

"Ministerul Finanţelor, în deplină coordonare cu ordonatorii principali de credite, vor veni în primă lectură cu bugetul, nu mai târziu de 20 octombrie, astfel încât la nivelul Guvernului să fie adoptat nu mai târziu de 27 octombrie, iar în luna noiembrie bugetul să intre la analiză şi vot în Parlament", a declarat Nicolae Ciucă în debutul şedinţei de guvern de acum o săptămână.

Sursa: Știrile TVRŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1927 secunde