Săltat de polițiști după ce a ridicat droguri de la oficiul poștal!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Săltat de polițiști după ce a ridicat droguri de la oficiul poștal!

Eveniment 18 August 2016 / 12:34 1546 accesări

S-au dus, se pare, vremurile când traficanții munceau pe rupte, bântuiți de emoțiile specifice "meseriei", pentru a introduce în țară droguri ascunse prin ungherele mașinilor, în anvelope, prin flori, haine, ciocolate, cozonaci, prăjituri sau cutii de parfumuri. Acum, în era tehnologiei și a comodității, până și această ramură de activitate pare să-și fi pierdut imaginația de care dăduse dovadă de-a lungul timpului. O demonstrează cazul unui tânăr în vârstă de 26 de ani, din Constanța, care a fost prins marți, de ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO), în timp ce intra în posesia unor stupefiante. Nu vă imaginați că anchetatorii au întrerupt o tranzacție clandestină în miez de noapte pentru face această captură, pentru că treaba polițiștilor a fost ceva mai simplă. Și asta pentru că suspectul filat s-a hotărât să scurtcircuiteze "tradițiile" breslei și, potrivit anchetatorilor, a comandat substanțele cu efecte psihoactive direct de pe un site din China, menționând la capitolul "destinatar" o rudă de-a sa.

Așa că ofițerii de la Antidrog au așteptat ca protagonistul cazului să meargă la un oficiu poștal din municipiul Constanța și să ridice coletul. Imediat după ce acest lucru s-a întâmplat, oamenii legii l-au reținut pentru audieri. "În urma analizei de laborator a cantității de 60 grame de substanță identificată în colet s-a stabilit că aceasta are ca substanță activă compusul FUB-AKB 48, care face parte din categoria substanțelor noi cu proprietăți psihoactive (etnobotanice)", se arată într-un comunicat de presă dat publicității de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța. Individul a fost reținut de procurori, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Ulterior, magistrații Tribunalului Constanța au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă de 15 zile. Ancheta este coordonată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Constanța.

Acesta nu a fost primul caz de trafic de droguri rezolvat în ultima perioadă de ofițerii BCCO Constanța. Săptămâna trecută, polițiștii au săltat un individ de 30 de ani, direct din mașina în care aștepta sosirea unui client ce ar fi urmat să cumpere de la el canabis. Șoferul stătea liniștit la volanul autoturismului, pe marginea Drumului Național 22 C (Constanța - Cernavodă), probabil făcându-și calcule, când polițiștii l-au trezit din reverie. Oamenii legii au percheziționat vehiculul suspectului și au găsit 90 de grame de marijuana. Apoi, polițiștii au continuat "vizitele". Următoarele opriri au fost la trei locuințe folosite de suspect în Medgidia, din care s-a ridicat și suma de 16.800 de lei, care ar proveni din vânzarea de stupefiante. Tribunalul Constanța l-a trimis și pe bărbatul de 30 de ani în spatele gratiilor, dar pentru 30 de zile.12
Pagina a fost generata in 0.3767 secunde