Saluturi naziste la un miting al extremiștilor americani în cinstea lui Trump

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Bucuria supremației albe?!

Saluturi naziste la un miting al extremiștilor americani în cinstea lui Trump

Externe 22 Noiembrie 2016 / 15:43 908 accesări

În isteria mondială creată de alegerea lui Donald Trump la Casa Albă, există și americani care se bucură peste măsură de succesul acestuia la prezidențiale. Naţionaliştii şi extremiştii din SUA spun că politicile anunţate de preşedintele ales au renăscut speranţa mişcării de extremă dreapta că Statele Unite vor redeveni o naţiune în care puterea să stea în mâinile albilor.

”Trăiască Trump! Trăiască poporul nostru! Mărită fie această victorie!”, așa și-a salutat publicul Richard B. Spencer, la conferinţa Institutului de Politici Naționale, informează site-ul The Atlantic, citat de B1tv. Spencer şi-a descris mişcarea drept una de extremă dreapta, al cărei scop este ”crearea unui stat etnic alb care să fie un exemplu de societate pentru europeni”. Fără nicio jenă sau îngrijorare pentru consecințele afirmațiilor sale, același Spencer a recunoscut că îşi doreşte ca această mişcare să fie una de ”epurare etnică, dar pe cale pacifistă”. Probabil partea a doua a afirmației, cea cu... calea pacifistă, a fost pentru urechile celor mai slabi de înger, pentru că să vorbești în secolul XXI de epurare etnică, în cea mai puternică țară din lume, poate șoca multă lume. ”Statele Unite au fost, până la această ultimă generaţie, o ţară albă, creată pentru noi şi pentru prosperitatea noastră. Este creaţia noastră, este moştenirea noastră, ne aparţine nouă”, a declarat Spencer.Mai mulţi vorbitori şi-au exprimat părerile pro-naţionaliste în cadrul acestei conferinţe din Washington. Aplauzele, ovaţiile şi saluturile naziste au ”condimentat” evenimentul, dovadă că victoria lui Donald Trump le dă mari speranțe naționaliștilor din SUA.

Între timp, un istoric a descoperit că bunicul președintelui ales al SUA a fost exilat printr-un decret regal prin care i se cerea să părăsească statul german și să nu mai revină niciodată în țară, informează ziarul britanic ”The Independent”. Roland Paul a descoperit o scrisoare trimisă lui Friedrich Trump, bunicul de origine germană al lui Donald Trump, în 1904. Acestuia i se solicita să părăsească regatul Bavariei în cel mult opt săptămâni, pentru că nu și-ar fi îndeplinit serviciul militar obligatoriu și pentru că nu a înștiințat autoritățile în privința datei la care a imigrat în SUA. Documentul a fost găsit în arhivele locale ale regiunii Rhineland-Palatinate. Friedrich Trump a părăsit Germania pentru SUA în 1885, la 16 ani, fără a îndeplini serviciul militar și fără a notifica autoritățile. Acesta a lucrat ca bărbier în SUA, înainte de a deschide un restaurant și chiar și un bordel, mici afaceri care l-au îmbogățit. El s-a întors în satul natal, Kallstadt, în 1901, unde a cunoscut-o pe viitoarea sa soție, Elisabeth Christ. Cei doi s-au căsătorit și s-au mutat la New York, dar s-au reîntors în Kallstadt, doi ani mai târziu, pentru că Elisabethei îi era dor de casă. Decretul regal ordona ”cetățeanului american și pensionarului Friedrich Trump” să părăsească statul german sau va fi deportat. Friedrich Trump i-a scris prințului Luitpold, implorând să nu-l deporteze, însă solicitarea a fost respinsă, cuplul trebuind să plece din Germania la New York. Poate că, dacă nemții erau mai îngăduitori, altul ar fi fost locatarul Casei Albe din ianuarie 2017 încolo!12
Pagina a fost generata in 0.5448 secunde