Samara a ratat o primă șansă de calificare la JO

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de masă / Turneul de calificare din Suedia

Samara a ratat o primă șansă de calificare la JO

Sport 15 Aprilie 2016 / 19:00 369 accesări
Eliza Samara va lupta săptămâna viitoare, la Openul Poloniei, pentru ultima șansă de a merge la Rio de Janeiro

Eliza Samara va lupta săptămâna viitoare, la Openul Poloniei, pentru ultima șansă de a merge la Rio de Janeiro

Plecată din postura de mare favorită la turneul pentru zona europeană la tenis de masă în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, competiție care are loc Halmstad (Suedia), Eliza Samara a ratat șansa de a-și asigura biletele pentru Brazilia. Sportiva legitimată la CS Farul, pregătită de Viorel Filimon și clasată pe locul 29 ITTF, s-a împiedicat surprinzător în Grupa G, cedând în fața Gabrielei Feher (Serbia), locul 129 ITTF, cu 2-4. În aceste condiții, constănțeanca a irosit ocazia de a încheia pe prima poziție, ceea ce ar fi însemnat calificarea directă la Rio de Janeiro, și a intrat pe tabloul eliminatoriu, unde avea nevoie de victorii pe linie. După ce a trecut în runda inaugurală de Alex Galic (Slovenia), locul 161 ITTF, cu 4-0, Samara a avut ghinionul de a da piept cu olandeza Jie Li, locul 24 ITTF, într-o reeditare a finalei Campionatului European de anul trecut. Din păcate, la capătul unei întâlniri dramatice, constănțeanca a cedat la limită, cu 4-3. Totuși, Samara, care a împlinit vineri vârsta de 27 de ani, mai are șanse de a ajunge la JO din 2016, dar trebuie să obțină o performanță bună la Openul Poloniei, programat săptămâna viitoare.

Și celelalte două românce prezente la turneul de calificare s-au oprit în turul secund al tabloului eliminatoriu, după ce au ratat calificarea directă. Astfel, după ce a pierdut finala Grupei E în fața portughezei Fu Yu, locul 41 ITTF, cu 4-1, Daniela Dodean Monteiro, locul 69 ITTF, a cedat și pe tabloul eliminatoriu, tot cu 1-4, în disputa cu Sofia Polcanova (Austria), locul 54 ITTF. Învinsă în Grupa F de Fen Li (Suedia), cu 4-0, Bernadette Szocs, locul 74 ITTF, a fost eliminată din cursa pentru Rio de Janeiro de o altă suedeză, Matilda Ekholm, locul 60 ITTF, cu 4-2.

În întrecerea masculină, Adrian Crișan, locul 82 ITTF, Ovidiu Ionescu, locul 73 ITTF și Hunor Szocs, locul 119 ITTF, au acces în turul secund al tabloului eliminatoriu și continuă lupta pentru un loc la JO 2016.

Citește și:

Victorii românești la tenis de masă, în turneul de calificare la JO 2016

Șase tricolori pe tablourile principale la Halmstad

Eliza Samara luptă pentru calificarea la JO 2016

România a ratat prezența în sferturile CM de tenis de masă

Samara a dus România în optimile CM de tenis de masă

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.184 secunde