Sănătate pentru toți!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ziua Mondială a Sănătății!

Sănătate pentru toți!

Sănătate 02 Aprilie 2018 / 15:37 1502 accesări

Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății marchează Ziua Mondială a Sănătății (7 aprilie 2018).

Sub sloganul Sănătate pentru Toți, Ziua Mondială a Sănătății din acest an evidențiază importanța accesului tuturor la servicii esențiale de sanătate. Indiferent de statutul economic sau social, de varsta sau de rezidenta, intreaga populatie trebuie sa aiba asigurat accesul la servicii medicale.

Cu această ocazie, Sorina PINTEA, ministrul Sănătății și Mjliana GRBIC, șeful Biroului OMS în România au vizitat pe 2 aprilie 2018, Centrul de Asistență Medicală Comunitară din comuna Gostinari, județul Giurgiu.

“Centrul medical comunitar pe care l-am văzut este o rețetă de succes pe care intenționăm să o promovăm și să o extindem. Modul în care funcționează lucrurile aici ne demonstrează că se poate, dacă există o colaborare cu autoritățile locale. Trebuie să asigurăm servicii medicale pentru comunitățile izolate, cu populație săracă, în special în localitățile unde nu avem medici de familie. Este în curs de realizare o catagrafiere pentru identificarea necesarului de servicii medicale comunitare la nivelul întregii țări”, a declarat astăzi Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

La nivel national, 45 centre de asistență medicală comunitară, înființate prin mecanismul financiar norvegian în valoare de 1,6 miliarde de lei, acordă asistență medicală comunitară pentru categoriile de persoane defavorizate.12
Pagina a fost generata in 0.1827 secunde