Sănătate prin sport pentru copiii iubitori ai baschetului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sănătate prin sport pentru copiii iubitori ai baschetului

Sport 02 Iunie 2016 / 15:20 2812 accesări
Alexandru Olteanu, președinte Asociația Baschet Club Athletic Constanța: „Vrem să promovăm mișcarea, baschetul, pentru o viață sănătoasă”

Alexandru Olteanu, președinte Asociația Baschet Club Athletic Constanța: „Vrem să promovăm mișcarea, baschetul, pentru o viață sănătoasă”

Asociația Baschet Club Athletic Constanța, în parteneriat cu Asociația Terra Semper Fidelis Perspectivă pentru Viitor și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Constanța, organizează duminică, 5 iunie, de la ora 17.00, în Piața Ovidiu, în fața Muzeului de Istorie Națională și Arhelogie Constanța, „Cupa 1 Iunie” la baschet. Competiția face parte din proiectul „SĂNĂTATE PRIN SPORT”, proiect inițiat și implementat de către Asociația Baschet Club Athletic Constanța cu scopul de a trage un semnal de alarmă cu privire la problema obezității, a practicării sportului și a alimentației sănătoase și, în același timp, încurajarea părinților de a-și îndepta copiii spre sport. Numărul copiilor care suferă de obezitate în România a crescut îngrijorător în ultimii ani, astfel că Asociația Baschet Club Athletic Constanța își propune acțiuni de informare, conștientizare și educare în școlile și grădinițele din județul Constanța, unde vor fi organizate și ședințe cu părinții, la care vor participa și medici specialiști în nutriție. Fiecare acțiune de informare se va finaliza cu un eveniment în care vor fi implicați și copiii.

„Proiectul reprezintă o noutate pentru baschetul românesc. Vrem să promovăm mișcarea, baschetul, pentru o viață sănătoasă. Pe durata înregului an preconizăm să fie implicați în acest proiect aproximativ 3.000 de copii”, a declarat Alexandru Olteanu, președintele Asociației Baschet Club Athletic Constanța.

„Cred că vom face o treabă bună. Ne adresăm în special copiilor cu vârsta sub 14 ani și am pregătit cadouri pentru participanți”, a spus și Andrei Talpeș, președintele Asociației Terra Semper Fidelis Perspectivă pentru Viitor.

Dacă duminică timpul va fi nefavorabil, evenimentul se va desfășura în Sala „Tomis”.

Taguri articol


12