Săptămâna Baschetului Tulcea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Contribuție importantă pentru România în drumul spre calificarea la JO 2020

Săptămâna Baschetului Tulcea

Sport 06 Septembrie 2019 / 14:10 1467 accesări

Cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice a intrat în linie dreaptă, cu mai puțin de două luni rămase până la 1 noiembrie, termenul limită stabilit de către Federația Internațională de Baschet 3x3. România se află în mijlocul unui duel aprig pentru calificarea directă la Tokyo și fiecare punct acumulat de către jucătorii români contează în FIBA 3x3 World Rankings.

În organizarea Asociației Județene de Baschet Constanța și cofinanțat de către Consiliul Județean Tulcea, evenimentul Săptămâna Baschetului Tulcea a adunat în Piața Civică peste 300 de participanți.

Turneele de baschet 3x3 organizate în cadrul evenimentului au oferit șansa jucătorilor români să acumuleze puncte în clasamentul mondial și de asemenea să contribuie și la punctajul României în ierarhia pe națiuni, criteriu principal de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.

De asemenea, Săptămâna Baschetului Tulcea a fost o invitație către toți tulcenii de a practica sport în aer liber și de a participa la activitățile pentru spectatori organizate în timpul evenimentului, care au constat în diferite concursuri cu premii. Aceștia au fost încântați de atmosfera tipică evenimentelor de baschet 3x3, cel mai popular sport urban de echipă, cu peste 250 de milioane de practicanți în întreaga lume.

„Ne bucurăm că putem oferi pasionaților de sport din Tulcea un asemenea eveniment, care face parte din calendarul internațional al Federației Internaționale de Baschet. Este pentru al treilea an consecutiv când baschetul 3x3 face parte din viața tulcenilor și sperăm ca acest gen de evenimente să devină o tradiție”, a declarat Andrei Talpeș, președintele Asociației Județene de Baschet Constanța, unul dintre organizatorii evenimentului.

Săptămâna Baschetului Tulcea - Tulcea Streeplay a fost un eveniment organizat de Asociatia Judeteana de Baschet Constanţa şi cofinanțat de către Consiliul Județean Tulcea.

Evenimentul a fost susținut pe plan local de către Direcția pentru Sport și Tineret a Județului Tulcea, Asociaţia Judeţeană de Baschet Tulcea, CSȘ Tulcea, Clubul Sportiv Deceneu, Ferma Stoian și Radio Constanța.

Echipele Agro Squad au dominat cea de-a treia ediție a Tulcea Streetplay, turneu din cadrul circuitului de baschet 3x3 Sport Arena Streetball. Echipa feminină a clubului Universității Agronomice din București a câștigat competiția, în timp ce băieții s-au clasat pe locul al doilea la evenimentul organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea. La feminin, în finală, Agro Squad a dispus, scor 14-7, de Sportul Studențesc Bucureşti, iar la masculin, 3x3 Bucharest a câştigat duelul din ultimul act cu Agro Squad, scor 18-11. Peste 200 de jucători la toate categoriile de vârstă au participat la Tulcea Streetplay 3x3 și au contribuit din plin la o adevărată sărbătoare a baschetului care s-a desfășurat în Piața Civică.

Baschetul 3x3 a căpătat o amploare deosebită în România în ultimii ani, cu zeci de evenimente organizate la nivel național, iar rezultatele naționalelor României cuprind un titlu european la masculin, în 2014, o medalie europeană de argint la feminin în 2016, în competițiile de seniori și multiple clasări între primele opt echipe din lume pentru echipele de juniori.

România se află în prezent pe locul patru în ierarhia mondială feminină cu șanse mari de a se califica direct la Jocurile Olimpice, în timp ce la masculin ocupă locul 16, naționala băieților luptând pentru o clasare cât mai bună în vederea participării la turneele de calificare pentru Tokyo 2020.12
Pagina a fost generata in 0.2666 secunde