Săptămâna începe cu vreme rece şi ninsori. În Dobrogea, ploaie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
PROGNOZA METEO:

Săptămâna începe cu vreme rece şi ninsori. În Dobrogea, ploaie

Vremea 20 Ianuarie 2019 / 16:08 738 accesări

Săptămâna începe cu vreme rece în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros şi la munte, în centrul teritoriului și trecător în dealurile sudice vor cădea ninsori. Noaptea, ninsorile vor cuprinde treptat regiunile din jumătatea de sud-vest. Izolat vor fi depuneri de polei. Şi la Bucureşti, cerul va fi mai mult noros, iar în a doua parte a nopții vor fi posibile ninsori slabe. Noaptea, în cea mai mare parte a țării, înnorările vor persista, iar precipitațiile se vor semnala pe arii relativ extinse; la munte, în nordul și local în centrul țării vor fi ninsori, temporar moderate cantitativ în nordul Moldovei și zona Carpaților Orientali, se vor semnala precipitații mixte în Crișana, sudul Moldovei și al Transilvaniei, mai ales ploi pe alocuri în Muntenia, în timp ce în Dobrogea va ploua. În sud-vestul teritoriului, cerul va deveni variabil, iar precipitații izolate vor fi posibile la începutul intervalului. În zonele joase, cu precădere din sudul țării, local va fi ceață, asociată cu burniță. Pe spații restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane, trecător viscolind sau spulberând zăpada, va sufla moderat în est și sud-est și în general slab în rest. Temperaturile minime, mai ridicate decât cele obișnuite în ultima decadă a lunii ianuarie, se vor încadra între -4 și 3 grade.

La BUCUREŞTI, cerul va fi mai mult noros, în primele ore ale nopții vor fi posibile precipitații slabe, mai ales ploaie, iar spre dimineață se va forma ceață, în special în zona preorășenească. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă, mai ridicată decât normal în această perioadă din an, se va situa în jurul valorii de 0 grade.

PROGNOZA METEO LUNI: Valorile termice, în scădere în cea mai mare parte a țării, se vor situa în majoritatea zonelor în jurul celor climatologic specifice date; temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 6 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade, local mai mici, în jurul a -11 grade, în Moldova. Cerul va fi mai mult noros; în cursul zilei doar pe arii restrânse la munte, în centrul teritoriului și trecător în dealurile sudice se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare, iar în zonele joase, cu precădere din sudul țării va fi ceață, asociată cu burniță, în special în primele ore. Pe timpul nopții aria precipitațiilor (predominant ninsori) va cuprinde treptat regiunile din jumătatea de sud-vest. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în Moldova și în Dobrogea, iar noaptea pe crestele montane și în sud-vest.

PROGNOZA METEO MARȚI: Vremea va fi în general închisă, cu precipitații în cea mai mare parte a țării. În regiunile sudice și sud-estice acestea vor fi mixte și pe alocuri se va depune polei, iar în restul teritoriului vor fi ninsori, local moderate cantitativ, mai ales în Munții Banatului, vestul Carpaților Meridionali și Moldova, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, în special din sud-vestul țării, unde va fi viscol. Temperatura aerului va avea variații nesemnificative pe parcursul intervalului, astfel că valorile maxime se vor încadra între -6 grade în nordul Moldovei și 4...6 grade pe litoral, iar în noaptea de marți spre miercuri se vor înregistra între -7 și 5 grade. Pe arii restrânse, trecător, se va semnala ceață.

Taguri articol


12