Săptămână plină pentru Poliția Locală Constanța. Peste 1.000 de sancțiuni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De cinci ori mai multe ca anul trecut Săptămână plină pentru Poliția Locală Constanța. Peste 1.000 de sancțiuni
Administrație 24 Septembrie 2018 / 17:29 266 accesări 0 comentarii

Săptămâna care tocmai s-a încheiat, polițiștii locali constănțeni au împărțit amenzi în toate părțile. În total, au fost aplicate 1.028 de sancțiuni (față de 254 înregistrate în aceeași perioadă a anului 2017) în valoare cumulată de 293.020 de lei. Dintre acestea, 64 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcări privind ordinea şi liniștea publică, de două ori mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. Alte 304 amenzi au fost aplicate pentru nereguli privind circulaţia pe drumurile publice, cele mai multe abateri contravenționale fiind date în special pentru opriri sau staționări neregulamentare pe arterele intens circulate din municipiul Constanța. 263 de amenzi au fost date celor care tratează orașul ca pe un coș de gunoi, cele mai multe fapte antisociale fiind legate de menținerea curățeniei, staționarea vehiculului pe spațiul verde sau cu această destinație ori depozitarea unor obiecte pe domeniul public în scopul „rezervării” unui loc de parcare. De asemenea, 351 de constănțeni au fost amendați pentru că nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun.

ALTE FAPTE CONSTATATE

Alte sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea legislației privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, desfăşurarea activităţilor de picnic (2 constănțeni au fost amendati contravențional cu suma de 1.000 de lei fiecare pentru că au făcut grătar pe domeniul public), organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață și autorizarea executării lucrărilor de construcție. „În aceste cazuri au fost dispuse și măsuri complementare de: oprire a lucrărilor nelegal executate, obținerea autorizației de construire în termen de 90 de zile, în caz contrar desființarea lucrărilor executate nelegal și aducerea terenului la starea inițială”, spun reprezentanții Poliției Locale

NICI INFRACTORII NU AU SCĂPAT

De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni. Toate cazurile au fost predate spre competență și soluționare instituțiilor abilitate să cerceteze faptele săvârșite cu încălcarea normelor de drept penal. „Activitățile de verificare și control se vor derula în continuare, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în competența directă a instituției Direcției Generale Poliția Locală Constanța”, mai spun reprezentanții instituției. Autoritățile roagă persoanele care se lovesc de cazuri precum cele prezentate mai sus să sesizeze Dispeceratul Poliției Locale Constanța la numărul de telefon 0241/484.205. Pentru utilizatorii aplicației Whatsapp, numărul de contact este 0799.606.142. La acest număr se pot trimite fotografii și date cu privire la fapta constatată.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1208 secunde