Şapte cupluri gay şi Asociaţia ACCEPT au dat în judecată România la CEDO

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Şapte cupluri gay şi Asociaţia ACCEPT au dat în judecată România la CEDO
Justiție 18 Iunie 2019 / 14:03 342 accesări 0 comentarii

Asociaţia ACCEPT şi şapte cupluri gay au dat în judecată statul la CEDO pentru încălcarea dreptului la viaţă privată şi de familie în România, deoarece nu au putut accesa forme legale prin care familia întemeiată să poată fi recunoscută şi protejată.

„Asociaţia ACCEPT şi 14 persoane care formează 7 cupluri stabile au dat în judecată statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru a reclama încălcarea dreptului la viaţă privată şi de familie în România. Aceste persoane nu au putut accesa nicio formă legală de recunoaştere şi protecţie a familiei lor, cu consecinţele grave în viaţa lor de zi cu zi. Partenerii nu sunt recunoscuţi la spital sau în relaţie cu alte unităţi sanitare ca fiind aparţinători - prin urmare, ei nu pot sta unul lângă celălalt la medic sau în spital şi nu pot decide pentru celălalt în cazuri de forţă majoră, nu pot ridica de la morgă corpul partenerului în caz de deces sau efectua demersurile de scoatere a certificatului de deces sau obţinere a ajutorului de înmormântare. Nu se pot moşteni unul pe celălalt prin intermediul moştenirii legale şi nici nu pot beneficia de statutul de co-asigurat pe contractul de asigurări de sănătate al partenerului”, se arată într-un comunicat al asociaţiei ACCEPT.

Unul dintre cuplurile care solicită la CEDO reglementarea parteneriatului civil în România este formată din Florin Buhuceanu (membru ACCEPT) şi Victor Ciobotaru (absolvent al Institutului Teologic Adventist). Celelalte şase cupluri doresc să rămână sub anonimat.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1337 secunde