Șapte medalii pentru luptătorii constănțeni, la CN pentru tineret

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lupte / Campionatele Naționale pentru tineret

Șapte medalii pentru luptătorii constănțeni, la CN pentru tineret

Sport 21 Februarie 2017 / 16:54 250 accesări
Răzvan Arnăut (CS Farul Constanța) a cucerit medalia de argint la categoria 59 kg, lupte greco-romane

Răzvan Arnăut (CS Farul Constanța) a cucerit medalia de argint la categoria 59 kg, lupte greco-romane

În perioada 17-19 februarie, la Timișoara au avut loc Campionatele Naționale de lupte pentru tineret (sportivi cu vârsta sub 23 de ani). La competiție au luat parte mai mulți luptători legitimați la cluburi din județul Constanța, care în total au urcat de șapte ori pe podium.

Florin Ghiorghe, sportiv care de anul acesta are dublă legitimare, la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța, unde este antrenat de Ioan Giuglea și de Valentin Dobrin, și la CS Farul Constanța, a devenit acum două săptămâni vicecampion național de seniori la categoria 71 kg, stilul greco-romane, dar nu a reușit să-și îmbunătățească evoluțiile la tineret, unde a cucerit doar bronzul. În schimb, colegul său de categorie de la Farul, Nicolae Boantă, a schimbat bronzul de la seniori pe argintul de la tineret! Fratele lui Nicolae, George Boantă, a ocupat locul 6 la categoria 66 kg.

La același stil, CS Farul (antrenor Grigore Gheorghe) a obținut două medalii și la categoria 59 kg, argint prin Răzvan Arnăut și bronz prin Florin Tița. La lupte libere feminin, Cristina Pintilie, care și ea are dublă legitimare, LPS și Farul, a cucerit bronzul la categoria 48 kg. Reamintim că Pintilie și Ghiorghe concurează în competițiile de juniori pentru LPS, iar la cele de tineret și seniori pentru Farul.

În fine, la categoria 96 kg lupte libere, Mădălin Pîrvulescu (CS Mangalia) a obținut medalia de argint, iar Vlăduț Popa (LPS) a cucerit medalia de bronz la 85 kg, lupte greco-romane. Un alt sportiv de la LPS, Iulian Popa, s-a clasat al optulea la 66 kg.

În altă ordine de idei, Ioan Giuglea a anunțat că 13 luptători și 12 judoka de la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța efectuează un cantonament montan în stațiunea Izvoarele din județul Maramureș, în perioada 14-24 februarie. Stagiul de pregătire reprezintă o reciprocitate cu CSȘ Baia Mare.

Citește și:

Patru juniori de la CS Farul, pe podium la CN de lupte pentru seniori

Constănțeanul Gigi Pambuca, ales în Biroul Federal al Federației Române de Lupte

Asociația Județeană de Lupte Constanța și-a premiat laureații anului 2016

Medalii pentru luptătorii constănțeni la Cupa României pentru cadeți

Medalie de bronz pentru luptătorii de la CS Mangalia, în Liga Cadeților

Luptătorii constănțeni, pe podium la CN pentru tineret

Juniorii constănțeni, printre protagoniștii Cupei României la lupte

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2002 secunde