Sărbătoare în şcoli

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sărbătoare în şcoli

Justiție 01 Iunie 2006 / 00:00 1514 accesări

Inspectoratele Şcolare Judeţene organizează, prin intermediul Palatelor şi Cluburilor Copiilor, şcolilor şi liceelor, o serie de activităţi educativ - distractive prilejuite de 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului. Astfel, elevi din toată ţara vor participa în perioada 31 mai - 4 iunie la competiţii sportive, jocuri, concursuri literare şi artistice, desene pe asfalt şi pe calculator, drumeţii, spectacole, festivităţi de premiere a cîştigătorilor la diferite concursuri literare şi sesiuni de comunicare.

Casa Corpului Didactic Constanţa organizează astăzi, festivitatea de premiere a Concursului de Reviste Şcolare şi a Concursului de creaţie "Tinere condeie", ambele aflate la etapa judeţeană. Elevii claselor primare ai Grupului Şcolar "Carmen Sylva" sînt oaspeţii Şcolii cu clasele I - VIII "Emil Gârleanu" Bărăganu. Acţiunea se înscrie în cadrul proiectului "Toţi diferiţi, toţi egali". Întîlnirea celor două şcoli are în vedere desfăşurarea unor activităţi în şcoală, precum şi vizitarea "Monumentului Eroilor" din localitatea gazdă.

Bucuriile, dar şi necazurile îi apropie pe oameni. Dezastrul produs de inundaţiile din septembrie 2005 a generat o frumoasă prietenie între Grădiniţa de Aplicaţie a Colegiului Naţional Pedagogic "Constantin Brătescu" şi Grădiniţa din Schitu - Costineşti care au perfectat un protocol de parteneriat. Astfel, unitatea constănţeană a organizat acţiunea de caritate "Prietenul la nevoie se cunoaşte", în cadrul căreia au fost donate grădiniţei din Schitu mobilier, rechizite, materiale didactice, jucării, în valoare de aprox. 40 milioane lei. Parteneriatul dintre cele două instituţii continuă prin programul lunii iunie, care debutează astăzi cu o acţiune comună organizată la Costineşti. 200 copii din cele două grădiniţe, însoţiţi de cadrele didactice şi părinţi, se vor întîlni la Grădiniţa din Costineşti, unde copiii din Constanţa vor înmîna cadouri-surpriză, pentru prietenii lor din Costineşti. Împreună, pe faleza reconstruită, preşcolarii vor prezenta un program artistic.12
Pagina a fost generata in 0.061 secunde