Sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă! Să le spunem „La mulți ani“!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă! Să le spunem „La mulți ani“!
Religie 08 Noiembrie 2017 / 07:50 2122 accesări 1 comentariu

Miercuri, 8 noiembrie, în Biserica Ortodoxă este sărbătoarea Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri. Ierarhul Tomisului va răspunde invitației IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și va lua parte la Sfânta Liturghie oficiată la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Marginea, jud. Suceava. După tradiţia biblică, Arhanghelii fac parte din ceata îngerilor apropiaţi Sfintei Treimi. Arhanghelul Mihail este cunoscut atât în Vechiul, cât şi în Noul Testament drept căpetenie a „oştirilor cereşti”, fiind cel ce l-a pedepsit pe Lucifer, izgonindu-l din cer când s-a împotrivit Ziditorului. În limba ebraică, Mihail se traduce „cine este ca Dumnezeu”. Arhanghelul Gavriil este „vestitor al tainelor divine”, înger al bunelor-vestiri. Numele său se traduce prin „omul lui Dumnezeu” sau „Dumnezeu este tăria mea”.

TRADIȚII ȘI OBICEIURI

Despre Arhanghelul Mihail se spune că poartă cheile Raiului, este un vrednic luptător împotriva diavolului şi veghează la căpătâiul celor bolnavi. Dacă acestora le este scris să moară, Arhanghelul Mihail stă la capul lor, în partea dreaptă. Se crede că în stânga stă diavolul, gata să înşface sufletul celui care trece în nefiinţă, iar Arhanghelul Mihail are menirea de a-l salva pe muritor de la aceasta, retezându-i Necuratului capul cu sabia. Încăperea se spune că se umple de sânge, motiv pentru care totul trebuie spălat şi curăţat în camera respectivă. Dacă bolnavilor le este dat să trăiască, atunci Mihai stă la picioarele lor. Pentru că atât Sfântul Mihail, cât şi Sfântul Gavriil sunt văzuţi ca păzitori ai oamenilor de la naştere până la moarte, în credinţa populară se spune că în ziua de 8 noiembrie este bine să se aprindă o lumânare, pentru a fi călăuzit spre Rai în viaţa de Apoi; cei doi sfinţi participă şi la Judecata de Apoi. De asemenea, în credinţele populare Sfântul Mihail este şi protectorul Lunii şi al Soarelui şi se spune că, ori de câte ori diavolii încearcă să le fure de pe cer (eclipse), nu ezită să se lupte cu ei.

1 comentariu

/.\ 09:27:26 / 08 Noiembrie 2017
Bisericeala ca meserie de pușcăriaș

Tot și toate în bisericică sunt ”mari”, ”sfint, e ”sfințeală” adicătălea sau ”cu har” (pârț !): la FURT - din fonduri ? La MINCIUNI în timpul și după ”slujbeală” ? La promisiuni cu ”PE CEA LUME cu verdeață” ? Iar voi, smintiților și smintitorilor, puturoșiți în hainele altora, pe banii altora inclusiv al statului LAIC, ba, pe moșiile altora, ”slujbiți” în clădirile altora - pe care nu le-ați ”târnosit” VOUI, pe pământurile altora, plimbăcioși în mașinile altora... etc că voi sunteți sfinți în puturoșenia VOASTRĂ renumită ! Voi adic tălea sunteți SFINȚI, în fapt hoți de conștiințe, întocmindu-vă GAȘCA IERAR|HICĂ tip BOR la nivel STATAL ? ...Și bateți clopote, toace, îmbâcsind undele radio, TV, publicistica cu elucubrațiile voastre aberante, ca să nu VĂ plece enoriașii la altă SECTĂ, la altă viziune, la altă GAȘCĂ de HOȚI... Ajungeeee ! Huooooo !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2268 secunde