Sărbătoare mare! Ziua Multietnicității Dobrogene, la prima ediție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sâmbătă, în Piața Ovidiu Sărbătoare mare! Ziua Multietnicității Dobrogene, la prima ediție
Cultură 01 August 2018 / 17:32 522 accesări 2 comentarii

Consiliul Județean Constanța, în colaborare cu Centrul Județean Cultural “Teodor T. Burada”, organizează, în data de 4 august 2018, evenimentul „Ziua Multietnicității Dobrogene”. Potrivit organizatorilor, evenimentul are ca scop promovarea caracterului multicultural și multietnic al tradițiilor dobrogene și ale minorităților conlocuitoare, în Anul Centenarului Marii Uniri. „Regiunea Dobrogea este un model la nivel național din punct de vedere al multiculturalității și multietnicității. Ne dorim ca acest eveniment, aflat anul acesta la prima ediție, să devina o tradiție și să sărbătorim anual această zi a diversității multiculturale. Totodată, urmărim crearea unei atracții turistice inedite, care să vină în completarea celorlalte evenimente care se desfășoară în perioada sezonului estival în județul nostru”, a declarat președintele CJC, Horia Țuțuianu. „Ziua Multietnicității Dobrogene” are loc în 4 august, în Piața Ovidiu, începând de la ora 17.00. Evenimentul va consta în prezentarea tradițiilor culturale ale minorităților etnice (cântece, dansuri, costume populare) prin intermediul asociațiilor reprezentative ale acestora. Vor participa Ansamblul „Dobrogeanca” din Ovidiu, Ansamblul „Iholu” al Comunității Armâne din Constanța, Trupa „Șatra” din Mangalia, Ansamblul „Canlar” al UDTTMR Cobadin, Ansamblul „Armonia” din Oituz, Ansamblul „Elpis” al Comunității Elene din Constanța, Ansamblul „Delikanlilar” al UDTR, Ansamblul Galuboe More și Rodica Rodion, din partea Comunității Rușilor Lipoveni din Constanța, Ansamblul „Armonia” și solista Leila Kerim Wilson de la UDTTMR.

Loading...

2 comentarii

hasibe 09:25:10 / 02 August 2018
multi.........pasarele in cap

Cine este ce care a botezat acest eveniment? Ca sa-l pronunti ( numele evenimentului) este un adevarat exercitiu de dictie.De ce ne ferim de termenii simpli. Cred unii ca sint mai interesanti si mai culti. Doar cred. Vai de educatia si cultura noastra!

Minoritarul etnic. 20:33:25 / 03 August 2018
Cuvinte inventate.

"...................Evenimentul va consta în prezentarea tradițiilor culturale ale minorităților etnice (cântece, dansuri, costume populare) prin intermediul asociațiilor reprezentative ale acestora. Vor participa Ansamblul „Dobrogeanca” din Ovidiu........" Numai că aromânii ei nu este minoritate etnică, cum scrie la jurnal.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2059 secunde