Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”

Educație 28 Noiembrie 2018 / 08:26 873 accesări

“Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri nu este numai un prilej de mare bucurie şi mândrie naţională pentru elevii şi profesorii de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”, dar şi ocazia de a realiza nenumărate activităţi frumoase în care aceştia îşi dovedesc iubirea pentru tradiţiile naţionale şi ataşamentul faţă de valorile acestui spaţiu geografic şi istoric”, se arată în comunicatul semnat de prof. Florentina Gheorghe, responsabil Comunicare.

“În acest context, astăzi, 28 noiembrie, începând cu ora 12, în sala „Gh. Coriolan”, se va desfăşura activitatea intitulată „Marea Unire - o primăvară în mijlocul iernii”. Invitaţii, Remus Macovei, preşedintele Asociaţiei „Cultul Eroilor” din Constanţa, prof. univ. dr. Valentin

Ciorbea şi Aidun Curt-Mola, consilier superior în cadrul Departamentului de Relaţii Interetnice vor susţine alocuţiuni pe tema Centenarului Marii Uniri. Cei mai mici mircişti, elevi ai clasei a V-a, vor reprezenta sceneta „Spiritul Centenarului” (text şi regie prof. Marina Marinescu), iar corul liceului va interpreta o suită de cântece dedicate Evenimentului. La finalul activităţii, elevii CNMB vor realiza un flashmob în curtea liceului, ca parte a campaniei Mesajul meu pentru România”, se arată, în continuare în comunicat.

Tot în cadrul activităţilor dedicate Centenarului, un grup de 41 de elevi ai Colegiului, însoţiţi de directorul instituţiei, prof. dr. Vasile Nicoară, şi de profesorii Neguţa Petcu, Ionela Simula, Marina Marinescu şi Claudia Hriţcu, se va deplasa joi la Alba Iulia pentru a participa la activităţile organizate cu ocazia acestei mari sărbători naţionale - copiii vor vizita Cetatea Alba Carolina și Muzeul Unirii, dar se vor implica activ şi în ateliere de lucru dedicate elevilor. Pentru ca imaginea sărbătorii să fie completă, întregul grup va participa la ateliere tradiţionale desfăşurate în satul Bucerdea Vinoasa, localitate recunoscută drept un important promotor al tradiţiilor culturale autohtone.

“Această activitate a devenit deja o tradiţie pentru elevii şi profesorii Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân” în preajma zilei de 1 Decembrie, iar interesul, conştiinciozitatea şi bucuria cu care elevii se implică în toate activităţile dedicate acestui eveniment demonstrează că patriotismul nu este o noţiune desuetă, prezentă doar în manualele de istorie”, spune prof. Florentina Gheorghe.



Ştiri recomandate

12