„Sărbătoarea dulciurilor“ - una dintre cele mai importante sărbători religioase ale musulmanilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Trei zile de sărbătoare „Sărbătoarea dulciurilor“ - una dintre cele mai importante sărbători religioase ale musulmanilor
Cultură 14 Iunie 2018 / 15:50 1803 accesări 0 comentarii

Uniunea Democrată Turcă din România încheie luna Ramazan, luna postului și a rugăciunii, cu trei zile de sărbătoare începând de vineri, 15 iunie. Sărbătoarea Ramazan este una dintre cele mai importante sărbători religioase ale musulmanilor de pretutindeni pe care etnicii turci o mai numesc, „Șeker Bayramı“ (Sărbătoarea dulciurilor) deoarece în cele trei zile de sărbătoare de pe mesele credincioșilor musulmani nu vor lipsi baclavalele și sarailiile.

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat în perioada lunii Ramazan, care a început în data de 16 mai, acțiuni cu caracter umanitar și cine tradiționale de iftar la filialele din: Constanța, Tulcea, București, Galați, Brăila, Mangalia, Hârșova, Cobadin,Techirghiol, Tuzla, Lazu, Cumpăna și Fântâna Mare. În data de 11 iunie, UDTR a organizat o masă de iftar la Constanța la care alături de liderii UDTR s-au aflat reprezentanți ai autorităților publice, ai instituțiilor deconcentrate, profesori universitari și diplomați acreditați la Constanța. Au răspuns invitaţiei liderilor UDTR de a participa la cina de iftar: subsecretarul de stat al DRI, Aledin Amet, muftiul Cultului Musulman din România, Murat Iusuf, subprefectul Judeţului Constanţa, Levent Accoium, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Dumitru Mergeani, viceprimarul comunei Cumpăna, Florin Neagu, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, col. Constantin Dima şi inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa, prof. Gabriela Bucovală. Alături de deputatul Iusein Ibram s-au aflat la masa de iftar: preşedintele Consiliului de Afaceri Turco-Român, Ömer Susli, coordonatorul Biroului TIKA Bucureşti, Yasemin Melez Biçer, Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, Uygar Mustafa Sertel, ataşatul de cult islamic din cadrul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa , Arif Cevlek, ataşatul comercial, Kadir Yazıhan, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD)- Bucureşti, Güven Güngör şi preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, Ömer Karahasanoğlu. Acţiunile cu caracter socio-umanitar din timpul lunii Ramazan au fost organizate de Comisia de religie a UDTR şi au fost coordonate de vicepreşedintele comisiei, prof. Firdes Musledin.

Liderii UDTR vor participa, vineri, 15 iunie, la slujba religioasă prilejuită de Sărbătoarea Ramazan, dar și la întâlnirea anuală cu Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Uygar Mustafa Sertel, organizată de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța cu prilejul acestui eveniment important atât pentru etnicii turci, cât și pentru cetățenii turci care își desfășoară actvitatea profesională la Constanța.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.5171 secunde