Sarmale de gâscă în foi de varză

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
REȚETELE RECOMANDATE DE JESICA ZAMFIR: Sarmale de gâscă în foi de varză
Culinar 24 Decembrie 2017 / 07:31 1497 accesări 0 comentarii

Ingrediente

300 g carne tocată de gâscă (se poate și cu carne de curcan sau rață)

200 g carne de porc

100 g orez

100g de ulei

2 cepe potrivite

50g bulion

300g roșii

o varză murată

piper

cimbru

foi de dafin (una, maximum două, pentru că în cantitate mai mare amărește)

Mod de preparare

Călim ceapă în ulei , călim și carnea tocată, adăugăm orezul opărit, piperul măcinat proaspăt, cimbru sare și cele 50g de bulion. Se amestecă bine toate acestea și se lasă să se răcorească și cu această compoziție umplem foile de varză murată. Foile trebuie să fie alese și subțiri. Se așază carnea (cât o nucă mijlocie) pe marginea foii se întoarce un capăt al frunzei peste carne și se rulează până la celălalt capăt,apoi marginile frunzei se întroduc în intetiorul sarmalei. Astfel împăturește toată compoziția , apoi se așază într-un vas, pe fundul acestuia se pune varză tocată, bucățele de costiță afumată, un rând de sarmale și iar alternăm... Se mai pun roșiile tocate sau sucul de roșii foile de dafin cimbru crenguțe și se completează dacă e nevoie cu apă. Nu este indicat să se acopere cu apă pentru că, pe parcursul fierberii, sarmalele se umflă și atunci zeama dă pe afară. Ele se fierb 2-3 ore la foc mic, mișcând de oală din când în când. Este de preferat ca la jumătatea fierberii să fie băgate la cuptor pentru a avea un gust mai bun. Dacă îți este teamă că se vor afuma sarmalele, poți pune pe fundul vasului bețe de mărar uscat. Gustați din varză dacă e prea sărată sau acră, și o spălați bine sub jet de apă rece.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2788 secunde