S-au scumpit carburanții. Prețul benzinei a urcat în noiembrie la cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

S-au scumpit carburanții. Prețul benzinei a urcat în noiembrie la cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei

Social 29 Noiembrie 2020 / 21:51 514 accesări
Sursa foto : Pexels

Sursa foto : Pexels

Carburanții sunt tot mai scumpi. În noiembrie, prețul benzinei a urcat la cel mai ridicat nivel de la începutul crizei sanitare. Un plin ne costă acum mai mult în medie cu aproximativ 20 de lei față de lunile din primăvară. Reprezentanții companiilor petroliere pun preturile mai mari de la pompa pe seama scumpirii barilului de petrol.

În benzinăriile din țară, prețurile carburanților, standard, au depășit de mult pragul de 4 lei și 50 de bani pe litru și se aproprie de 5 lei pe litru. Numai de la începutul lunii noiembrie, în România, benzina s-a scumpit în medie, cu 13 bani pe litru, iar motorina cu 18 bani pe litru, conform statisticilor oficiale.

Benzina are acum cel mai mare preț de la începutul crizei sanitare.

Reprezentații companiilor petroliere pun scumpirile pe seama evoluției barilului de petrol. Cotația țițeiului a urcat la cel mai ridicat nivel după apariția pandemiei de Covid 19. Investitorii sunt optimiști că economia globală va reveni mai rapid odată cu apariția vaccinurilor anti-covid. Din acest motiv și cererea pentru petrol a crescut, dar nivelul producției a rămas la fel.

În ceea ce privește prețul motorinei, acesta rămâne, pentru moment, mai mic decât cel al benzinei. Principalul motiv e cererea mai scăzută, mai ales în industrie față de perioada de dinaintea crizei sanitare.

Sursa : TVRŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1549 secunde