SCAD SALARIILE pentru unii bugetari. Se anunță proteste

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De ce sindicaliştii din penitenciare refuză munca suplimentară SCAD SALARIILE pentru unii bugetari. Se anunță proteste
Social 16 Aprilie 2019 / 16:17 2544 accesări 2 comentarii

Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare anunţă declanşarea de proteste, mitinguri şi prin refuzul muncii suplimentare, ceea ce va duce la blocarea activităţii în sistemul penitenciar începând din 22-23 aprilie. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de diminuarea salariilor pentru majoritatea angajaţilor din sistemul penitenciar, cerând plata muncii suplimentare, acordarea de vouchere de vacanţă şi actualizarea normelor de hrană şi echipament. Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare, organizaţie sindicală majoritară reprezentând salariaţi din sistemul administraţiei penitenciare şi Ministerul Justiţiei, declanşează acţiuni de protest pe termen nedeterminat ca urmare a diminuărilor salariale suferite de majoritatea angajaţilor din sistemul penitenciar, se arată într-un comunicat de presă tranmis marţi, scrie news.ro. "Cu toate că, în anul 2019, în tot sistemul public sunt asigurate prin buget (fiind achitate integral) drepturile salariale, inclusiv creşterile salariale prevăzute de Legea-cadru nr 153/2017, dar şi alte creşteri suplimentare (educaţie), în sistemul penitenciar, începând cu 01.01.2019 au fost sistate de la plată: orele suplimentare necompensate cu timp liber, decontarea cheltuielilor turistice (echivalent vouchere vacanţă), majorarea pentru misiuni speciale, precum şi plata sentinţelor judecătoreşti; de asemenea, nu au fost acordate majorările legale privind normele de hrană şi echipament", scrie în comunicat.

Ca urmare, sindicaliştii din penitenciare anunţă că refuză munca suplimentară în tot sistemul penitenciar, începând din 11 aprilie, ceea ce, susţin ei, va duce la blocarea activităţii în maxim 10 zile, întrucât funcţionarea sistemului penitenciar depinde de munca suplimentară. De asemenea, ei îşi arată dezacordul privind depăşirea plafonului anual de 180 de ore suplimentare pentru anul 2019 (conform legislaţiei şi negocierilor colective în vigoare).

Sindicaliştii spun că vor organiza mitinguri succesive în toate unităţile din sistemul penitenciar şi un miting cu 3.000 de participanţi în Piaţa Victoriei.

"Refuzul muncii suplimentare exprimat de salariaţi, sub protecţie şi coordonare sindicală, dublat de refuzul exprimat de sindicate în privinţa depăşirii plafonului de 180 de ore suplimentare anual, va genera automat blocaje în activitate începând cu 22-23 aprilie 2019. În fiecare lună, schimburile operative din sistem, dar şi alte categorii de angajaţi, înregistrează ore suplimentare de muncă care nu pot fi compensate cu timp liber şi nici plătite având în vedere bugetul insuficient, alocat pentru 2019. Simplul refuz de a munci în plus exprimat de angajaţi aduce angajatorii în situaţia de a nu putea asigura corespunzător misiunile de pază, escortare şi supraveghere cu respectarea programului zilnic, a legislaţiei aplicabile şi regulamentelor specifice. Angajatorii care, din lipsa resurselor umane disponibile, vor săvârşi abuzuri prin încălcarea legislaţiei şi regulamentelor expunând personalul la riscuri nejustificate vor răspunde legal, disciplinar, dar şi în relaţia cu mass-media şi opinia publică", mai scrie în comunicat.

Revendicările sindicaliştilor din penitenciare sunt: adoptarea statutului poliţistului de penitenciare (eliminarea amendamentelor neconstituţionale, nedemocratice şi anti-sindicale), care se află la Camera Deputaţilor (for decizional); publicarea de urgenţă a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019-2021 (impus prin OUG 114/2018); plata muncii suplimentare (conform legii); plata cheltuielilor turistice conform legii; actualizarea normelor de hrană şi echipament şi stoparea suprasolicitării şi vulnerabilizării personalului ca soluţie pentru lipsa de resurse umane şi financiare.

Loading...

2 comentarii

Taierea salariilor medicilor cu 50% 06:11:10 / 17 Aprilie 2019
Taierea salariilor medicilor cu 50 %

Cerem guvernului taierea cu cel putin 50% a salariilor medicilor. De cand li s-au marit salariile au devenit de nerecunoscut. Nici inainte nu se purtau decent cu pacientii, dar acum e ceva de neinchipuit. Aproape niciunul nu mai respecta programul afisat. Cei de la Policlinica cu plata vin si dupa 1 ora si 45 minute intarziere, cu toate ca programul lor este de 2 ore. Sau asteptam la usa si o ora sa iasa din cabinet cate un coleg de al lor medic venit cu diferite treburi dar cu care se lungesc la vorba, apoi pacientii sunt expediati cat mai repede pe motiv ca li s-a terminat programul. De f multe ori medicul pleaca inainte de a termina pacientii. De ce d.na ministru nu a vizitat fara sa anunte dinainte si Policlinica 2, si Policlinica cu plata, si celelalte spitale, si de ce nu vorbeste cu pacientii sa afle ce probleme grave exista in Cta? O sa asteptati votul ?????!!!!! La fel va vom trata si noi!

Cel mai bun medic constantean: trenul spre Bucuresti 06:55:15 / 17 Aprilie 2019
Tratati-va in Bucuresti daca va pasa de sanatatea dvs

A apela la medicii din Constanta este doar pierdere de timp, de bani si de nervi. Pana la urma, 80% dinre pacienti ajung tot la Bucuresti. Si abia apoi acolo constata diferenta ca de la cer la pamant intre ce inseamna un adevarat medic si ce caricaturi sterse sunt in Constanta. Sfat: mergeti direct la Bucuresti, caci se ajunge in 2, 5 ore, esti tratat cu respect, beneficiezi de analize si investigatii care in Cta nu exista, gratuite, medicii nu primesc spaga. ( poate doar exceptiile). ( pe cand in Cta e invers - exceptiile nu primesc spaga in Cta). O sa va dati seama de competenta si de omenia medicilor din Bucuresti.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1834 secunde