Scandal în turismul românesc!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Licitații anulate și evenimente ratate

Scandal în turismul românesc!

Turism 18 Noiembrie 2015 / 18:46 1879 accesări

Federația Asociațiilor de Promovare Turistică (FAPT) din România este nemulțumită de modul în care Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) promovează și susține activitățile din turismul autohton. ”Sistemul și procedurile de promovare turistică ale României sunt depășite și complet nefuncționale în acest moment. În primele nouă luni ale anului ni s-a comunicat că nu sunt fonduri, deci să nu depunem proiecte, iar în octombrie am fost anunțați că au fost alocați 400.000 de euro pentru promovare și invitați să depunem rapid proiecte, întrucât se vor finanța”, a anunțat Asociația de Promovare și Dezvoltare Turistică (APDT) Prahova, pe pagina de Facebook. Cu toate acestea, licitația pentru organizarea evenimentului de promovare „Criteriul Primei Zăpezi“ - Ediția a IV-a a fost anulată. Astfel, evenimentul care cuprindea o conferință de turism și un infotrip în care erau așteptați să participe 70 de agenți de turism și jurnaliști din Republica Moldova și România, programat între 23 și 27 noiembrie în stațiunile montane din județele Prahova și Brașov, a fost anulat, cu doar câteva zile înainte de debut. Situația a fost explicată pe larg de președintele FAPT, Corina Martin, care a subliniat că este a treia licitație anulată în ultimele zile, dar că situația dăinuie de mulți ani în ceea ce privește organizarea evenimentelor de promovare a turismului în România. ”Asociațiile de Promovare și Dezvoltare a Turismului nu sunt eligibile nici acum la licitațiile publice organizate de ANT pentru organizarea de evenimente de promovare în România! De ce trebuie să facem toate evenimentele noastre numai pe banii noștri, când banii din bugetul de promovare al ANT, finanțat de Guvern, sunt nefolosiți sau folosiți ineficient?”, a afirmat Martin, pe pagina de Facebook.

RĂSPUNSUL ANT Într-un comunicat transmis de ANT, reprezentanții Autorității susțin că, pe 16 noiembrie, Compartimentul Economic, Achiziții Publice și Servicii Interne din cadrul ANT a înaintat către conducerea instituției nota privind anularea procedurii de selecție de oferte având ca obiect achiziționarea serviciilor de co-organizare a Conferinței conexe Bursei de Turism „Criteriul Primei Zăpezi”, deoarece până la data-limită de depunere nu a fost depusă nicio ofertă. În ceea ce privește infotripul propus a se desfășura în perioada 23 - 27 noiembrie, procedura de achiziție publică a fost anulată pe motiv de neconformitate a ofertelor depuse.

ANT așteaptă sprijin de la patronate pentru modificarea legislației

„Noua abordare managerială a ANT are în vedere implicarea mediului privat în realizarea de propuneri fundamentate pentru îmbunătățirea cadrului legislativ cu privire la realizarea procedurilor de achiziții publice pentru organizarea de evenimente de promovare turistică. Fac apel către asociațiile reprezentative în turism să-și desemneze reprezentanți cu expertiza în domeniul juridic/legislativ pentru a forma un grup de lucru în vederea realizării unui material care să cuprindă amendamentele pe care mediul privat dorește să le aducă acestei proceduri cu respectarea strictă a legislației în vigoare”, a declarat președintele ANT, Anca Pavel Nedea.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1969 secunde