Scandalul NOBEL: Condamnat pentru VIOLAREA a 18 femei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Scandalul NOBEL: Condamnat pentru VIOLAREA a 18 femei

Monden 12 Noiembrie 2018 / 20:49 1614 accesări
Jean-Claude Arnault, figură influentă a scenei culturale suedeze, a fost condamnat pentru viol

Jean-Claude Arnault, figură influentă a scenei culturale suedeze, a fost condamnat pentru viol

Apelul în procesul în care francezul Jean-Claude Arnault, figură influentă a scenei culturale suedeze, a fost condamnat pentru viol, scandal care a dus la amânarea acordării premiului Nobel pentru Literatură anul acesta, începe luni, la Stockholm, potrivit AFP, scrie news.ro. Jean-Claude Arnault, în vârstă de 72 de ani, a fost condamnat la începutul lunii octombrie în primă instanţă la doi ani de închisoare pentru viol, într-un caz legat de mişcarea #MeToo, care a zguduit Academia suedeză. Audierile s-au ţinut cu uşile închise. Potrivit avocatului său, Arnault, închis de la condamnarea sa, susţine că relaţiile sexuale cu acuzatoarea sa, în două reprize în 2011, au fost consimţite. Apelul a început la ora 9.30 (8.30 GMT) în faţa Curţii de apel din Stockholm, în cursul căreia apărarea a chemat-o să depună mărturie pe soţia acuzatului, academiciana Katarina Frostenson. Sentinţa va fi pronunţată tot cu uşile închise. Potrivit presei suedeze, nouă condamnări din zece pronunţate în primă instanţă sunt confirmate în apel. Scandalul a izbucnit în noiembrie 2017, la o lună după dezvăluirile privind violurile şi alte agresiuni sexuale imputate producătorului american de cinema Harvey Weinstein. Optsprezece femei, între care şi reclamanta, au dezvăluit în cotidianului Dagens Nyheter violuri, agresiuni sexuale şi fapte de hărţuire cărora le-au fost victime ale francezului. Arnault a fost directorul artistic al Forum, un club foarte select pe care l-a înfiinţat în 1989, unde se adunatu editori, scriitori, dramaturgi sau muzicieni, dar şi numeroase tinere.

El a primit subvenţii generoase de la Academia suedeză. Cele care îl acuză afirmă că Academia cunoştea conduita sa dar influenta instituţie s-a folosit de "cultura tăcerii" în cercurile culturale de la Stockholm.

Potrivit mărturiilor, Jean-Claude Arnault era cel care dezvăluia numele viitorilor laureaţi Nobel prietenilor săi.

Decredibilizată, privată de cvorumul necesar pentru a funcţiona după plecarea mai multor membri, Academia suedeză a amânat cu un an anunţul premiului Nobel pentru Literatură 2018, o premieră în 70 de ani.

Mai multe plângeri care îl vizau pe Arnault au fost clasate din lipsă de probe sau din cauză că s-au prescris.12
Pagina a fost generata in 0.1632 secunde