Scăpăm, în sfârșit, de frig, la sfârşitul lui februarie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Scăpăm, în sfârșit, de frig, la sfârşitul lui februarie

Vremea 23 Februarie 2019 / 18:08 924 accesări

După episodul de vreme severă de la sfârşitul acestei săptămâni, de luni vremea va începe să se încălzească, astfel că marţi vom avea chiar şi 11 grade Celsius.

DUMINICĂ, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în centrul şi sud-vestul ţării şi pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 şi 5 grade, iar cele minime se vor situa între -15 şi -4 grade, mai scăzute în zonele depresionare din Transilvania şi nordul Olteniei, izolat sub -20 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei, mai ales în regiunile estice, sud-estice, precum şi în zona de munte, dar numai izolat se vor semnala ninsori slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în Dobrogea, Bărăgan şi pe crestele montane. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

LUNI, în ţară, vremea se va încălzi faţă de zilele precedente, astfel după o dimineaţă deosebit de rece, chiar geroasă, local în Transilvania şi în depresiunile subcarpatice ale Olteniei, la amiază se vor înregistra valori termice apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în a doua parte a intervalului în nordul, estul ţării, precum şi la munte, dar condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde va spulbera zăpada, dar pe arii restrânse şi la cote reduse şi în estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -1 şi 10 grade, cu cele mai ridicate valori în Moldova, iar cele minime se vor situa între -10 şi 1 grad, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali până în jurul valorii de -15 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase izolat se va semnala ceaţă.

Şi la Bucureşti, luni, vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi devenind normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 5...7 grade, iar cea minimă de -6...-4 grade.

MARŢI, în ţară, vremea va continua să se încălzească uşor în sudul şi sud-vestul ţării unde va deveni relativ caldă pentru această dată, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Vor fi înnorări temporare în jumătatea de est a teritoriului, unde mai ales spre seară şi noaptea, local se vor semnala precipitaţii slabe mixte, iar în rest se va menţine variabil. La munte, cu precădere în Carpaţii Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali va ninge slab dar viscolit. Vântul va prezenta unele intensificări în estul, centrul şi sudul teritoriului, dar cu viteze mai mari în Moldova, unde la rafală se vor depăşi temporar 55 km/h, iar la munte, în special pe creste va sufla tare cu peste 90 km/h spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 şi 2 grade. Dimineaţa şi noaptea în zonele joase, îndeosebi din vest şi centru, izolat va fi ceaţă.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1667 secunde