Schengen funcţionează încă! Oameni căutaţi, maşini furate, dosare rezolvate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Schengen funcţionează încă! Oameni căutaţi, maşini furate, dosare rezolvate

Eveniment 27 August 2017 / 15:47 641 accesări

Polițiștii români și partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 569 de persoane, 69 de autovehicule, 62 de documente și 2 plăcuțe de înmatriculare ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS). În urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională - Inspectoratul General al Poliției Române, în perioada 18 - 25 august, au fost localizate, pe teritoriul țării noastre, 370 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS, potrivit unui comunicat al IGPR transmis sâmbătă presei.

Astfel, polițiștii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, au depistat 130 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 6 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. De asemenea, pe teritoriul României au fost identificate 46 de autovehicule, au fost ridicate 55 de documente ce erau căutate de partenerii din Spațiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, precum și 3 plăcuțe și un certificat de înmatriculare semnalate de statele membre, informează IGPR.

Totodată, 199 de persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor. Dintre acestea, 27 erau urmărite de Poliția Română, în baza unor mandate europene de arestare, 21 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 2 erau semnalate dispărute de autoritățile române. Partenerii din statele membre au identificat 26 de autovehicule și 7 documente căutate de autoritățile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, arată sursa citată.12
Pagina a fost generata in 0.2079 secunde