Schimbare la față pentru principalele drumuri din Negru Vodă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiect transfrontalier cu bani europeni

Schimbare la față pentru principalele drumuri din Negru Vodă

Justiție 02 Iulie 2015 / 00:00 1248 accesări

Noroaiele, ulițele de pământ și străzile pietruite vor deveni doar amintiri neplăcute pentru locuitorii orașului Negru Vodă, care erau nevoiți să se deplaseze în condiții demne de Evul Mediu. Principalele drumuri din oraș capătă acum o nouă față, adecvată pentru secolul în care trăim. Mulțumită unui proiect transfrontalier finanțat cu bani europeni, autoritățile din Negru Vodă și cele din municipiul bulgăresc General Toshevo (districtul Dobrici) lucrează de zor la reabilitarea și modernizarea celor mai circulate străzi din cele două orașe.

RITM ACCELERAT În Negru Vodă, lucrările au început încă din ianuarie și se desfășoară în ritm accelerat. Până acum au fost asfaltate complet patru dintre cele 14 străzi (12,5 km liniari) cuprinse în proiect. „Lucrările se află în stadiu avansat. Putem spune că, până acum, am realizat aproape 70% din proiect”, a explicat coordonatorul lucrărilor, ing. Costică Moraru. Pe de altă parte, primarul din Negru Vodă, Ion Nicolin, a precizat că reabilitarea străzilor din orașul pe care îl administrează se va încheia, cel mai târziu, la sfârșitul lui octombrie. „Termenul de finalizare a reabilitării propriu-zise este de 30 octombrie. Proiectul este excepțional, în condițiile în care, înainte, erau noroaie atât de mari încât nu se putea circula cu niciun mijloc de transport”, a spus Nicolin

GATA PÂNĂ LA TOAMNĂ Nici vecinii bulgari nu se plâng. În General Toshevo se estimează că reabilitarea celor 3,24 kilometri de drum va fi finalizată până în toamnă. „Am întâmpinat dificultăți pentru că, de când am depus proiectul până când a fost aprobat, starea drumurilor s-a schimbat și a trebuit să facem modificări și în proiectul tehnic. Dar totul va fi gata până în septembrie”, a explicat primarul municipiului General Toshevo, Dimitar Mihaylov Petrov. Cele două orașe nu se află la prima colaborare de acest fel și intenționează să mai depună proiecte comune în viitor, unele dintre ele vizând dezvoltarea turismului în zonă.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1317 secunde