Schimbare RADICALĂ pentru bugetari. Vor beneficia de sume importante

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Schimbare RADICALĂ pentru bugetari. Vor beneficia de sume importante

Social 02 Decembrie 2018 / 08:00 2010 accesări

Vești uriașe pentru toți bugetarii! Începând cu data de 1 Decembrie 2018, se aplică această modificare uriașă. Astfel, toți angajații din sistemul public vor beneficia de o sumă importantă, de care, până acum, beneficiau doar o parte dintre salariații de la stat.

Dacă până acum numai angajaţii din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Ministerul Justiţiei, SRI, SIE şi SPP, alături de cei ai Poliţiei Locale, beneficiau de drepturi de hrană, începând cu decembrie 2018 o astfel de indemnizaţie se va acorda tuturor bugetarilor, potrivit Legii salarizării unitare, scrie a1.ro.

„Începând cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizaţii de hrană reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, cu excepţia personalului Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei – Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, precum şi a personalului poliţiei locale care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în Legea salarizării unitare.

Aceste indemnizații se vor acorda, însă, proporțional cu timpul efectiv lucrat în luna anterioară. Prin urmare, primii bani aferenţi acestei indemnizaţii vor ajunge la beneficiari în luna ianuarie 2019, conform Adevărul.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2341 secunde