Schimbarea preşedinţilor Consiliilor de Dezvoltare Regională nu este atributul Guvernului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Autonomia locală, vorbă în vînt pentru ministrul Boagiu Schimbarea preşedinţilor Consiliilor de Dezvoltare Regională nu este atributul Guvernului
Administrație 22 August 2006 / 00:00 720 accesări 0 comentarii

Ministrul Integrării Europene, Anca Boagiu, a afirmat, în urmă cu două zile, că intenţionează să schimbe mai mulţi preşedinţi de Consilii de Dezvoltare Regională (CDR), considerînd că multe dintre proiectele cu finanţare europeană au fost declarate eligibile pe criterii politice. Boagiu a afirmat că multe proiecte, printre care a enumerat şi Pavilionul Expoziţional Constanţa, au fost cotate cu punctaje mai mari decît trebuia, fapt care a favorizat alocarea fondurilor comunitare pentru derularea construcţiilor, şi s-a plîns că a întîmpinat o atitudine dură din partea preşedinţilor de CDR atunci cînd şi-a anunţat intenţiile.

Ales în urmă cu o lună în funcţia de preşedinte al CDR 2 SE, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, i-a dat ieri replica ministrului Boagiu: ”Nu este atributul Guvernului României şi nici al doamnei Boagiu să schimbe preşedinţii consiliilor regionale. Ei sînt aleşi de preşedinţii consiliilor judeţene din regiune, conform Legii 315/2004”. În ceea ce priveşte afirmaţiile ministrului legate de faptul că CDR-urile nu promovează proiectele importante, Constantinescu a declarat: ”Ministerul şi Guvernul nu au nici atributul de a stabili ce priorităţi au regiunile. Este atributul exclusiv al regiunilor. Ceea ce s-a întîmplat pînă acum, încercarea centrului de a se substitui autorităţilor locale şi regionale, este un grav abuz împotriva autonomiei locale şi a principiilor de descentralizare, despre care spunem că le vrem incluse în programul de guvernare, dar cînd e să le aplicăm, uităm de ele”. Preşedintele CJC a subliniat ieri că judeţul Constanţa nu a beneficiat timp de nouă ani de niciun proiect, pentru că nu a condus niciodată regiunea 2SE. „Este prima dată cînd sîntem şi noi reprezentaţi. Eu am fost ales acum o lună preşedinte al CDR 2SE şi nu am nicio legătură cu proiectele europene pe care le critică doamna ministru. Domnia sa doreşte să-i schimbe pe cei care sînt de aceeaşi culoare politică cu dînsa, pe cei care nu sînt PD”, a mai declarat Constantinescu.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1201 secunde