Schimbări IMPORTANTE în Educație, referitoare la examenul de titularizare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ecaterina Andronescu anunță

Schimbări IMPORTANTE în Educație, referitoare la examenul de titularizare

Educație 24 Decembrie 2018 / 12:53 1067 accesări

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, susține că la nivelul ministerului se caută soluții pentru ca cei care nu promovează examenul de titularizare să nu mai poată fi nici suplinitori. De asemenea, ministrul spune că noua Lege a Educației va fi gata până la sfârșitul lunii martie.

„Este greu să vii în faţa elevilor dacă eşti tu un profesor de nota 5. Şi, de aceea, probabil că vom găsi o formulă în aşa fel încât cei care nu promovează examenul de titularizare să nu mai poată fi cuprinşi în învăţământ nici măcar suplinitori. E bine să luăm în considerare liceele pedagocice. Să nu uităm că toate aceste licee au clase sau grupe de exercițiu pe care elevii învață să fie dascăli. Pedagogia și principiile pedagocie se lipesc mult mai bine la vârsta asta. Postliceala, modulele astea pedagocice s-au dovedit insuficiente”, a spus Ecaterina Andronescu la Digi 24.

Ministrul a vorbit și despre noua Lege a Educației: „Legea trebuie să fie gata. Avem obligația, ne-am angajat să fie gata pe 30 martie să o transmitem către Parlament. Cred că trebuie finalizată mai repede, la sfârșitul lunii ianuarie, jumătatea lunii februarie. Și construcția legii va fi făcută prin dezbatere. Nu e important să ai o lege nouă, e important ca ce e scris acolo să fie acceptat de sistemul de învățământ, de profesori, dar și de părinți și de societate”, a spus Ecaterina Andronescu.12
Pagina a fost generata in 0.17 secunde