Schimbări în Formula 1 înaintea cursei de la Austin

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Automobilism / Campionatul Mondial de Formula 1

Schimbări în Formula 1 înaintea cursei de la Austin

Sport 16 Octombrie 2017 / 17:32 797 accesări

Pilotul Brendon Hartley din Noua Zeelandă, în vârstă de 27 de ani, va debuta în Formula 1 la echipa Toro Rosso, la Marele Premiu al SUA de la Austin. Asta pentru că, după ultima cursă, Toro Rosso rămăsese fără ambii piloţi, francezul Pierre Gasly şi spaniolul Carlos Sainz jr. Gasly se alăturase echipei secunde a producătorului de băuturi energizante Red Bull pe 26 septembrie, în locul rusului Danil Kviat, schimbat pentru rezultatele slabe înregistrate în acest sezon. Însă francezul nu poate concura la Austin, fiind obligat să ia startul la Suzuka, într-un alt campionat din motorsport care are cursă programată la aceeaşi dată, Super Formula japoneză, în care el ocupă locul al doilea şi are şanse de a câştiga titlul.

La rândul său, Sainz a fost chemat de urgenţă la Renault pentru a-l înlocui pe britanicul Jolyon Palmer, dat afară şi el pentru rezultate slabe. Trecerea lui Sainz la Renault era iniţial stabilită pentru sezonul viitor, sub formă de împrumut pentru un an, şi face parte dintr-o înţelegere privind rezilierea contractului de furnizare de motoare dintre Renault şi Toro Rosso.

În aceste condiţii, „sora” mai mică a Red Bull l-a retitularizat pe Kviat şi l-a angajat pentru o cursă pe Hartley. Acesta din urmă a avut anterior câteva contacte cu Marele Circ, testând monoposturi de Formula 1 de câteva ori şi fiind pilot de rezervă la Red Bull şi la Toro Rosso. Hartley este al nouălea pilot neo-zeelandez din Formula 1 și primul de la Mike Thackwell, în 1984.

În rest, Hartley a concurat în seriile obişnuite pre-F1, Formula Renault 2.0, Formula 3 Euro Series, Formula Renault 3.5 şi GP 2. În paralel, el a cochetat cu competiţiile de anduranţă, luând startul de mai multe ori în Cursa de 24 de ore de la Le Mans, pe care a câştigat-o în 2017, cu echipa Porsche. Din 2014, Hartley a avut o prezenţă constantă în Campionatul Mondial de anduranţă, iar în 2015 a ocupat primul loc cu echipa Porsche, poziţie pe care se află şi la ediţia din acest an, cu trei etape înintea finalului sezonului.

Marele Premiu de Formula 1 al SUA va avea loc pe 22 octombrie, pe circuitul de la Austin (Texas).

Citește și:

Lewis Hamilton, tot mai aproape de titlul mondial în Formula 1

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1921 secunde