Schimbă-ți mașina de spălat cu bani de la stat!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Începe Rabla pentru electrocasnice

Schimbă-ți mașina de spălat cu bani de la stat!

Economie 18 Decembrie 2018 / 16:46 666 accesări
Rabla pentru electrocasnice începe miercuri, 19 decembrie. Are un buget de 20 milioane lei (circa 60.000 de vouchere de 200 - 400 lei)

Rabla pentru electrocasnice începe miercuri, 19 decembrie. Are un buget de 20 milioane lei (circa 60.000 de vouchere de 200 - 400 lei)

Peste 60.000 de echipamente electrice şi electronice de uz casnic folosite vor fi înlocuite cu altele noi, cu consum redus de energie, prin intermediul programului „Rabla pentru electrocasnice“, care are un buget de 20 milioane lei și debutează miercuri, 19 decembrie, la prânz, pe site-ul www.afm.ro. „Scopul său este acela de a creşte colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, precum şi de a stimula achiziţionarea de electrocasnice cu consum redus, eficiente energetic. Cheltuielile eligibile în cadrul programului sunt cele pentru achiziţia de maşini de spălat rufe, frigidere, combine și lăzi frigorifice sau aparate de aer condiţionat. Am ales aceste trei tipuri de echipamente pentru că sunt prezente în majoritatea caselor românilor, sunt indispensabile şi sunt voluminoase. Îmi doresc foarte mult ca, alături de cei doi producători autohtoni, Electrolux şi Arctic, să se creeze locuri de muncă şi, astfel, să putem să vedem în 2019 şi alte firme care să aibă fabrici aici. Pentru această primă ediție avem aproximativ 60.000 de vouchere“, a declarat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu. Valoarea voucherelor este de 200, 300 și, respectiv, 400 lei, în funcție de clasa de eficiență energetică a produselor noi. Lista comercianţilor care au fost aprobaţi în „Rabla pentru electrocasnice“ este publicată pe site-ul AFM şi include eMag, Cora, Carrefour, Flanco, Media Galaxy, Electrolux, Altex, Auchan, Beko şi Arctic.12
Pagina a fost generata in 0.1855 secunde