Școala de Aplicație a Forțelor Navale, la ceas aniversar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Școala de Aplicație a Forțelor Navale, la ceas aniversar
Eveniment, Educație 01 Noiembrie 2019 / 15:11 541 accesări 0 comentarii

Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu" a sărbătorit vineri, 1 noiembrie, 123 de ani de la înființare.

Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu" a fost înfiinţată, prin Înaltul Decret nr. 1093, la data de 26 februarie 1896, şi a început să funcţioneze la data de 1 noiembrie, la Galaţi, sub conducereamaiorului Constantin Bălescu. Înfiinţarea acesteia a fost necesară pentru dezvoltarea cunoştinţelor sublocotenenţilor proveniţi din „Şcoala de Ofiţeri de Artilerie şi Geniu”.

În cei 123 ani de existenţă, unitatea a trecut prin mai multe transformări şi reorganizări, iar din anul 2008 funcţionează în garnizoana Mangalia, având ca misiuni de bază formarea iniţială şi dezvoltarea profesională a soldaţilor gradați profesionişti, precum şi perfecţionarea pregătirii profesionale a ofiţerilor cu grade inferioare şi a maiştrilor militari de marină, în raport cu nevoile Forţelor Navale, în scopul atingerii performanţelor şi standardelor NATO.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1606 secunde