Școlile s-ar putea deschide mai devreme?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Școlile s-ar putea deschide mai devreme?

Educație 06 Ianuarie 2021 / 19:04 484 accesări
Florin Cîţu, Foto: gov.ro

Florin Cîţu, Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că îşi doreşte redeschiderea şcolilor, însă a subliniat că acest lucru este condiţionat de pandemia de COVID-19.

"Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor, şi cu domnul Barna şi eu vreau să fie redeschise şcolile, să deschidem şi restaurantele, am spus acest lucru şi anul trecut. Din punctul meu de vedere, dacă nu ar fi problema de sănătate, aş vrea să fie redeschise. Avem această condiţionare de pandemie. (...)

Personal, eu cred că trebuie să facem totul să putem să redeschidem şcoala cât mai devreme, de aceea este important ca pe lângă campania de vaccinare să avem şi această campanie de reducere a efectelor pandemiei, să menţinem ritmul.
Până acum am văzut că a scăzut numărul, am ajuns la un nivel confortabil, sunt oraşe care au ieşit din carantină, municipii. Dacă păstrăm această tendinţă, putem să redeschidem şcolile pe 8 februarie"
, a spus Cîţu, la Palatul Victoria, după şedinţa de Guvern.

Și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a precizat astăzi că, dacă situația epidemiologică o va permite, reluarea școlii în format fizic s-ar putea întâmpla pe 8 februarie.

Și opoziția vrea același lucru, dar mai devreme, chiar de lunea viitoare, însă doar acolo unde situația epidemielogică o va permite.

“Solicitarea noastră foarte clară, ferm, este ca școlile primare și grădinițele să reînceapă activitatea așa cum este ea planificată. Nu în 8 februarie, ci acum! Luăm măsuri uniform, în toată țara facem la fel, dar avem situații foarte diferite între județe, între orașe, între școli. De ce să nu lăsăm unitățile de învățământ, inspectoratele școlare să aprecieze împreună cu direcțiile de sănătate publică, care dintre șlcoli își pot relua activitatea?”, a precizat deputatul PSD Alexandru Rafila.

Semestrul I se va încheia pe 29 ianuarie. Elevii vor reveni la ore după o săptămână de vacanță, pe 8 februarie.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2975 secunde