Scrisoare deschisă a lui Cătălin Rădulescu către PSD: Tu, Oprişan, nu erai? Tu, Negoiţă, obraznicule?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Scrisoare deschisă a lui Cătălin Rădulescu către PSD: Tu, Oprişan, nu erai? Tu, Negoiţă, obraznicule?
Politică 22 Iunie 2019 / 18:55 623 accesări 1 comentariu

Deputatul Cătălin Rădulescu transmite o scrisoare deschisă în care critică mai mulţi lideri PSD şi pentru că se dezic acum de Liviu Dragnea, acuză că nu a fost dată amnistia şi cere demiterea de urgenţă a Anei Birchall de la Justiţie pentru reacţiile din ultima vreme, inclusiv în cazul Mazăre.

"Scrisoare deschisă

Am tăcut o perioadă, nu pentru că ar fi putut să îmi impună cineva, ci pentru că am vrut să observ şacalii care doresc să se înfrupte din acest partid, urmărind, ca de obicei, numai interese de grup sau interese personale şi nu interesul partidului meu. Şi acum, voi vorbi, tare şi răspicat:

1. Ați încercat să faceţi din Liviu Dragnea singurul vinovat pentru scorul obţinut la alegerile europarlamentare, repezindu-vă să ocupați funcţii în partid, exact aceiaşi care ați condus alături de el acest partid; unde eraţi când se luau decizii în CEx? Nu eraţi voi cei mai buni oratori, susţinători ai deciziilor, că doar eram acolo (chiar dacă nu eram membru CEx) şi v-am văzut pe fiecare, sau atunci era bine pentru că interesele voastre personale erau satisfăcute? Păi tu, Oprişane, nu erai ? Tu, Zetea, care acum ai devenit un mare critic al modificărilor codurilor penale şi a legilor justiţiei, nu erai tu oratorul principal care susţineai tot în CEx ? Tu, obraznicule de Negoiță, îţi aminteşti cum la unul din CEx-uri spuneai cât de mult îl îndrăgeşti tu pe Dragnea, când Mutu, ironic, a spus că, dacă tu îl îndrăgeşti, el îl adoră? Am înţeles - acum v-ați împărţit din nou pe găşti şi vreţi sa luaţi câte o bucată.

Dar dacă dăm noi înregistrări cu discursurile voastre din CEx, ca să vadă membrii de partid cum susţineaţi voi totul? Toți sunteţi vinovaţi şi trebuia să faceţi un singur lucru: să vă daţi toți demisiile, să dizolvaţi CEx -ul şi să fie aleşi numai oameni noi, care să conducă acest partid", a scris Cătălin Rădulescu, pe Facebook.

Acesta spune că unul din principalele motive pentru care social democraţii au pierdut voturi, pe lângă fraudarea alegerilor, este că cei aflaţi în fruntea partidului nu au dat amnistia şi graţierea la timp.

"Deși până acum nu s-a făcut nicio analiză a scorului obţinut la aceste alegeri, voi spune, după părerea mea de membru care a împlinit 24 de ani în acest partid, adevăratele cauze care au stat la baza acestui scor.

Prima cauză e de natură penală şi este fraudarea alegerilor prin votul multiplu, acoperit de STS şi miile de procese-verbale fraudate şi acceptate de BEC; A doua cauză este lașitatea celor care, deşi conduceau partidul, nu au dat amnistia şi graţierea timp de doi ani şi jumătate, nu au dat codurile în parlament, nu au făcut o lege prin care să repună în termen revizuirile celor condamnați nevinovaţi şi care au schimbat legea răspunderii magistraţilor făcând-o inutilă; în loc să dăm amnistia şi graţierea în 2017 şi să realizăm dreptatea până la capăt, pentru care ne-au votat românii, am stat într-un scandal pe temele justiţiei doi ani şi jumătate; prin aceste lucruri am pierdut aproape un milion de voturi;

A treia cauză au fost scandalurile interminabile, publice, din partid, cu numiri şi demiteri de premieri şi miniştri, numiri decise nu printr-o largă dezbatere în partid şi organizatii, ci într-o gașcă mică, gașcă din care făceau parte tocmai aceiaşi oameni care acum vor funcţii pentru ei sau acoliţii lor, scandaluri cu puciuri, cu scrisori publice deschise, cu reacţii publice, cu denigrări reciproce în spaţiul public; din neştiinţa de a ne spăla rufele murdare în interiorul partidului şi saturarea populară de a mai vedea aceste scandaluri, am mai pierdut câteva sute de mii de voturi;

A patra cauză a fost nepriceperea noastră in a alege , echipe de profesionişti in comunicare şi manipulare pe facebook , aşa cum foarte bine au făcut cei din Usr , conduşi de profesionişti din SRI; aceasta cauza a dus la manipularea unor milioane de romani care ar fi dorit sa voteze Psd , însă au fost convinşi prin milioane de fake-news-uri sa voteze altfel;

A cincea cauză a fost poziţia de ghiocel pe care am abordat-o in campanie, poziţia de pasivitate, de a accepta “m... PSD“ şi a nu reacţiona, de a întinde şi celălalt obraz, slăbiciune şi confuzie taxată de votanţii nostrii;

A şasea cauza identificată de către mine o putem găsi în cartea “Arta războiului“, de Sun Tzu , şi a fost determinată de deschiderea de războaie tuturor: multinaţionalelor, băncii naţionale, importatorilor de alimente şi medicamente , dealer-ilor de energie, marilor corporaţii de petrol şi gaze, hipermarketurilor alimentare, SRI-ului, ambasadelor, Comisiei Europene, Comisiei de la Veneţia, grupului Socialiştilor Europeni, lui Junker şi Timmermans , DNA-ului, acoperiţilor din Justiţie (procurori şi judecători), SPP-ului, puciştilor din partidul nostru, acoperiţilor din partidul nostru, lui Klemm și, nu în ultimul rând, lui Iohanis. Mai rămânea să deschidem război papei și gata ;

A şaptea şi ultima cauza a fost neimplicarea făţişă a unor organizatii PSD şi a unor oameni din conducerea PSD în alegeri, trădarea unor lideri şi deturnarea unor voturi către Pro România sau, mai rău, către UDMR. Astea sunt, după mine, cauzele reale care au dus la acest scor, cauze care au subminat toate sutele de măsuri extraordinar de bune pe care partidul nostru le-a luat pentru fiecare categorie socială (cele mai bune măsuri din ultimii 29 ani), dar care nu au mai contat în fata acestor cauze . Ei pentru aceste cauze , toti suntem si sunteţi vinovaţi nu Liviu Dragnea .

3. În ceea ce priveşte congresul PSD şi bătălia pentru funcţii , vreau sa fac următoarele precizări : 1. Am susţinut fiecare preşedinte al Psd din 90 pana in prezent , am fost omul lui Iliescu ( preşedintele Fsn Arges) , am fost omul şi prietenul lui Adrian Năstase, l-am susţinut pe Ponta (pe care l-am propus şi preşedinte al Camerei Deputaţilor cu toată opoziţia lui Liviu Dragnea) şi am fost lângă Liviu Dragnea (deşi m-a suspendat şi mi-a retras sprijinul politic); am ales sa fiu omul fiecărui preşedinte ales şi să fiu pentru partid şi nu să fac parte din vreo gașcă cu interese personale ; pentru acelaşi lucru acum când alţii vor sa treacă partidul pe persoana fizica a unei familii ori a unor proscrişi din Sri , eu voi fi alături de candidatul care va uni nu va dezbina , de candidatul care va continua reforma in justiţie şi lupta împotriva abuzurilor făcute de oameni din Sri şi procurori Dna şi judecători acoperiţi , de candidatul care va alege dialogul şi dezbaterea in partid , nu uşile închise şi găştile , de candidatul care nu va mai accepta dictatura organizaţiilor judeţene în numirea unor oameni fără experienţă în funcţii publice şi de candidatul care nu va accepta în funcţii de partid, preşedinţi de organizații care au pierdut lamentabil alegerile în judeţele lor .

Cred ca vis a vis de profilul anunţat de preşedintele interimar Viorica Dancila , premierul României , este esenţial ca pentru funcţiile de preşedinte executiv şi secretar general sa nu se accepte înscrierea unor preşedinţi de organizatii sau membrii ai unor organizatii care au pierdut lamentabil alegerile . Cât tupeu şi neruşinare poţi sa ai sa ieşiţi public sa vorbiti sau sa doriţi funcţii , tocmai voi care ati pierdut ? Sunteţi oameni in partid care v-ati atacat permanent toti preşedinţii de partid şi acum vreţi funcţii , sunteţi oameni in partid care ati fost puşi de Liviu Dragnea, vicepremieri , miniştrii , primari , preşedinţi de organizatii ( şi care mulţi dintre voi nu meritaţi nici preşedinţi de scara de bloc sa fiţi ) şi care v-ati dezis de el deşi toti ati fost “ oamenii lui Dragnea “ , sunteţi preşedinţi de organizatii care ati pierdut alegerile şi aveţi in continuare vicepremieri , miniştrii ( unii câte doi) iar organizaţiile judeţene care au tras şi au câştigat nu au un ministru , şi vreţi cu neruşinare sa cereţi funcţii , in loc sa plecaţi capul şi sa va retrageţi o perioada .

De asta eu şi toti prietenii mei din acest partid , preşedinţi de organizatii , parlamentari , primari , preşedinţi de consilii judeţene nu vom susţine oameni care fac parte din organizatii care au pierdut alegerile , nu vom sustine oameni care vor ieşirea de la guvernare , nu vom sustine oameni care vor amânarea alegerilor ca sa persiste haosul in partid", mai scrie Rădulescu.

În încheiere anunţă şi echipa pe care o va susţine la congresul din 29 iunie.

"Merg cu echipa formată din oamenii : Viorica Dancila , Eugen Teodorovici , Codrin Stefanescu , Serban Nicolae , Olguţa Vasilescu , Florin Iordache , Eugen Nicolicea , Ionel Arsene , Dorel Caprar , Mihai Fifor , şi toti cei care vor sa pună umărul sa câştigam alegerile prezidenţiale . Cred ca e nevoie de o echipa şi nu de găşti , cred ca trebuie sa ajungă miniştrii oameni cu experienţa , oameni intelectuali şi nu oameni care fac presiuni sau şantaj prin organizatii . Cred ca oricare dintre cei trei colegi : Teodorovici , Serban Nicolae sau Plesoianu trec testul unei candidaturi la prezidenţiale .

Cer, în acelaşi timp, după congres, remanierea tuturor miniştrilor care fac parte din organizaţiile care au pierdut alegerile. Cer, de asemenea, demiterea de urgență a ministrului Justiţiei, care aduce în fiecare zi grave deservicii de imagine partidului şi care a creat nenumărate rumori în cadrul membrilor şi votanţilor PSD,atât în scandalul Mazăre, dar şi în discuţiile pe tema Secţiei de investigare a procurorilor şi judecătorilor, a numirii şefei secţiei în CSM, a relaţiei neprincipiale cu preşedinta CSM-ului cât şi a cazului fetiței abuzate de un procuror", se mai arată în postarea de pe Facaebook.Pagina a fost generata in 0.2019 secunde