Se apropie parțialele din Constanța. Vezi cine intră în luptă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
PSD și PNL, principalii competitori Se apropie parțialele din Constanța. Vezi cine intră în luptă!
Administrație 08 Octombrie 2017 / 15:52 2549 accesări 0 comentarii

Locuitorii din județul Constanța se pregătesc să meargă din nou la urne. Ce-i drept, nu toți, ci doar cei din comunele Mereni, Bărăganu și Pantelimon, rămase ori fără primar, ori fără Consiliu Local. Dacă la Bărăganu și Pantelimon vom avea alegeri pentru funcția de primar, la Mereni va fi ales un nou Consiliu Local. Cu toate că până la scrutinul parțial nu mai este mult, doar principalele partide politice, PSD și PNL, și-au stabilit reprezentanții cu care vor intra în cursa electorală. Potrivit PSD, social democrații intenționează ca la Pantelimon să meargă pe mâna actualului viceprimar, George Martinescu, în timp ce la Bărăganu social democrații și-au propus s-o arunce în lupta electorală pe Magdalena Neague, care este chiar soția fostului primar Titu Neague, demis printr-un ordin de prefect. În ceea ce privește scrutinul de la Mereni, conducerea PSD a stabilit o listă de candidați pentru Consiliul Local formată în cea mai mare parte din femei. La rândul său, Biroul Politic Județean al filialei Constanța a PNL l-a validat cu unanimitate de voturi pe viceprimarul comunei Bărăganu, Lucian Paraschivescu, drept candidat al formațiunii la alegerile locale parțiale din 5 noiembrie. De asemenea, consilierul local liberal Costel Armășescu a fost validat, de membrii BPJ al PNL Constanța, drept candidat al PNL la funcția de primar al comunei Pantelimon.

Amintim că, la sfârșitul anului trecut, Consiliul Local Mereni a fost dizolvat pentru că nu s-a întrunit timp de două luni consecutive. S-a încercat reconstituirea forului de mai multe ori, dar nu s-a putut, din cauza unor dispute politice vechi. În ceea ce privește comuna Bărăganu, aceasta a rămas fără primar după ce fostul edil Titu Neague și-a pierdut mandatul, la începutul acestui an, în urma unei condamnări la închisoare cu suspendare. Asta a atras, după sine, o interdicție de a mai candida la o funcție publică timp de trei ani. În aceste condiții, Titu Neague s-a gândit că cel mai mai bine ar fi dacă soția sa ar conduce Primăria. Nu în ultimul rând, locuitorii din Pantelimon sunt nevoiți să își aleagă din nou primarul după ce, în luna mai, cel care a ocupat această funcție de mai bine de 20 de ani, Vasile Neicu, a decedat după o lungă și grea suferință. Drept urmare, Guvernul a stabilit ca alegerile locale parțiale în cele trei localități să aibă loc în 5 noiembrie.

Campania electorală pentru alegerile locale va începe în 22 octombrie, ora 00.00, și se va încheia în 4 noiembrie, la ora 7.00. Potrivit legislației, campaniile electorale la alegerile parțiale durează cel mult două săptămâni, în timp ce campania pentru alegerile la termen se întinde pe durata a 30 de zile. Formațiunile au obligația ca, până în 17 octombrie, să depună listele de candidați la Biroul Electoral de Circumscripție al Județului Constanța.Pagina a fost generata in 0.1655 secunde