Se cere sancționarea profesorilor! Vezi de ce!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De la ministrul Educației citire:

Se cere sancționarea profesorilor! Vezi de ce!

Educație 06 Martie 2018 / 15:00 1074 accesări

Ministrul Educației, Valentin Popa, cere organizarea unei noi simulări în școlile în care această a fost boicotată, luni, de către profesori. Mai mult, „dacă nu e conflict de muncă, atunci este neîndeplinirea sarcinilor de serviciu și poate să urmeze o cercetare disciplinară“, afirmă ministrul. „În legătură cu ce se întâmplă cu profesorii, vom analiza întâi să vedem dacă este un conflict de muncă, pe care să îl analizăm dacă este legal organizat sau este o încălcare a atribuțiilor din fișa postului“, a afirmat Popa, la Parlament.

Ministrul a precizat că, în ciuda faptului că s-a anunțat boicotarea a peste 1.100 de școli, în realitate nu s-a putut susține simularea Evaluării Naționale doar în 25 de școli. Este vorba de 14 școli din județul Harghita, opt școli în județul Prahova și câte o școală din județele Buzău, Ialomița și Arad.

„Dacă acest boicot este un conflict de muncă, atunci mă gândesc că nu prea s-a respectat legislația în vigoare legată de conflictul de muncă. Dacă nu e conflict de muncă, atunci este neîndeplinirea sarcinilor de serviciu și poate să urmeze o cercetare disciplinară. În mod evident, trebuie să clarificăm acest lucru, pentru că nu am înțeles dacă suntem în față unui conflict de muncă, în care trebuia să respectăm niște termene, în care trebuia să respectăm faptul că un contract colectiv de muncă este în renegociere și prin semnătura liderilor de sindicat s-au angajat să nu deschidă conflicte de muncă în perioada de 60 de zile cât este renegocierea. Sau nu este conflict de muncă și atunci înseamnă că este o problemă disciplinară”, a mai spus el.

Popa a subliniat că dreptul la protest, garantat prin Constituție, nu trebuie să îi afecteze negativ pe elevi, fiind vorba despre simularea primului examen din viață lor.12
Pagina a fost generata in 0.2593 secunde