Se decid medaliații de la cadeți la CM de lupte pe plajă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Astăzi, la Mangalia Se decid medaliații de la cadeți la CM de lupte pe plajă
Sport 12 Iunie 2015 / 00:00 153 accesări 0 comentarii

Ediția 2015 a Campionatelor Mondiale de lupte pe plajă va avea loc la Mangalia, de astăzi și până duminică. Peste 200 de sportivi au confirmat participarea la competiție, printre cele 15 națiuni prezente în România numărându-se Rusia, Iran, Bulgaria, Grecia, Norvegia, Moldova, Austria, Italia sau SUA. „Se anunță o ediție mai puternică decât în anii precedenți și putea să fie chiar mai puternică dacă nu se suprapunea cu Jocurile Europene de la Baku. Mulți sportivi de valoare merg acolo în loc să vină la Mangalia, așa cum e cazul și cu mai mulți luptători români, care aveau șanse la medalii la lupte pe plajă. Este un sport care ar putea să intre în programul olimpic cu câteva categorii, peste cinci sau peste nouă ani”, afirmă Ioan Giuglea, antrenor de lupte la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța și antrenor coordonator al lotului național al României. Printre cei absenți de la Mangalia și prezenți la Baku se numără și Tomi Hinoveanu, campionul mondial en titre la categoria 70 kg seniori.

Meciurile se vor desfășura pe plaja „Laguna”, acolo unde este amenajată arena sportivă din Mangalia pentru sporturi pe nisip. Astăzi vor concura cadeții, ziua de sâmbătă este dedicată juniorilor, iar seniorii vor evolua duminică. Zilnic, între orele 14.00 și 16.00 sunt programate galele preliminare, iar finalele la toate categoriile vor avea loc între orele 17.00 și 19.00, fiind urmate de festivitățile de premiere. Evenimentul este organizat de Uniunea Mondială de Lupte, împreună cu Federația Română de Lupte, CS Mangalia și ASM Callatis MG Mangalia, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia.

România a înscris în competiție câte trei luptători la fiecare categorie, numărul maxim admis de regulament, astfel că delegația țării noastre este formată din 57 de sportivi, dintre care opt sunt legitimați la cluburi din județul Constanța. Azi vor evolua cadeții Cristina Pintilie (categoria 50 kg), Florin Gheorghe (70 kg) și Sebastian Raicea (+70 kg), toți de la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța. La juniori vom fi reprezentați de Ana Maria Bunduc (50 kg, CSȘ Mangalia), Liviu Costache (70 kg, LPS), Marius Marin (80 kg, Aurora 23 August) și Mădălin Pîrvulescu (+80 kg, CS Mangalia), iar la seniori va concura doar Mihail Țurcanu (80 kg, Farul Constanța). Să nu uităm însă de multiplul campion mondial la lupte pe plajă Vlad Caraș, care a crescut la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța, dar acum este legitimat la CSM Reșița.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1278 secunde